Gibson-kitaravalmistajan on huhuttu olevan konkurssin partaalla – nyt yhtiö kertoo oman näkemyksensä tilanteesta

Uutiset kitaravalmistaja Gibsonin talousongelmista kiirivät viime viikolla ympäri maailman. 116 vuotta toiminut yhtiö on julkaissut oman vastineensa, jonka mukaan huhut kitarajätin kaatumisesta ovat liioiteltuja.

Yhtiön itsensä mukaan se on pysynyt lainojensa maksuaikataulussa. Gibson etsii parhaillaan uutta luottolaitosta, joka voisi ottaa yhtiön velat hoidettavaksi ja uskoo velkojen tulevan kuitatuksi tavallisen liiketoiminnan avulla.

Gibsonin toimitusjohtaja Henry Juszkiewicz kuitenkin myöntää, että yhtiön tulos ei ole kultakausiensa tasolla.

– Vaikka musiikki-instrumenttien ja ammattilaisäänentoiston osastot ovat olleet kannattavia ja kasvussa, niin ne ovat alle sen menestyksen tason, jonka näimme useita vuosia sitten, toimitusjohtaja toteaa yhtiön tiedotteessa.

Gibsonin suunnitelmissa on luopua toiminnassaan tuotteista, jotka eivät tuota voittoa yhtiön tavoitteiden mukaan ja joiden myynnissä ei ole odotettavissa kasvua tulevaisuudessa. Gibson uskoo tämän strategian johtavan yhtiön historian parhaisiin tuloksiin tulevan vuoden aikana sekä mahdollistavan velkojen maksun kokonaisuudessaan muutaman vuoden sisällä.

– Olemme myyneet omaisuuttamme, kuten osakkeita, kiinteistöjä ja liiketoiminnan alueita, jotka eivät ole tuottaneet toivomallamme tavalla. Myydystä omaisuudesta saadut varat suunnataan kannattavan liiketoiminnan kehittämiseen, toimitusjohtaja Henry Juszkiewicz kertoo.

Musiikkiharrastajien kannalta mielenkiintoiseksi jää se, mitä toimintojaan Gibson lopulta myy. Kitaravalmistajajätin omistuksesta löytyy muun muassa Epiphonen, Dobron, Kramerin, KRK:n ja Tascamin kaltaisia tuotemerkkejä.