Maailman tunnetuimman festivaalin tapahtumapaikka ehdolla historialliseksi suojelukohteeksi

21.12.2016 11:45

New Yorkin kuvernööri Andrew Cuomo paljasti tiistaina 26 tonttia, aluetta tai muuta kohdetta, jotka ovat ehdolla New Yorkin osavaltion historiallisiksi suojelukohteiksi. Yksi ehdokkaista on historiallinen pala hippiliikkeen ja musiikkifestivaalien historiaa.

Ehdolla on nimittäin Bethelin kaupungissa sijaitseva 240 hehtaarin alue, jossa järjestettiin elokuussa 1969 ensimmäinen Woodstock-festivaali. Kolmipäiväiseksi suunniteltu festivaali kesti lopulta neljä päivää ja yleisöä tuli paikalle arvioiden mukaan noin 500 000. Alue tosin oli suunniteltu noin 50 000 ihmiselle, joten järjestäjät joutuivat nopeasti vaikeuksiin niin ruuan, juoman kuin ensiavun ja järjestysmiesten puutteen vuoksi.

Festivaaleilla kuitenkin esiintyi joukko aikansa tunnetuimpia artisteja. Esiintymisiä kuvattiin ja monista Woodstock-taltioinneista onkin tullut suuria suosikkeja. Yksi tunnetuimmista konserteista ja taltioinneista on Jimi Hendrixin esiintyminen festivaalin viimeisenä päivänä 18. elokuuta. Woodstockissa esiintyivät myös muun muassa Canned Heat, Santana, CCR, Grateful Dead, Janis Joplin, The Who, Jefferson Airplane ja Crospy, Stills, Nash & Young.

Lisää luettavaa