Maaliviiva häämöttää jo – Paul Stanleyllä on mielessään aikaraja, johon mennessä Kissin ura on paketoitu

6.10.2021 19:48

Kissin laulaja-kitaristi Paul Stanley sanoo, että yhtyeen End Of The Road -jäähyväiskiertueen viimeinen konsertti on luvassa seuraavan puolentoista vuoden sisällä.

Vuonna 2019 käynnistynyt kiertue oli tauolla suurimman osan viime vuodesta koronaviruspandemian takia. Alkuperäissuunnitelmien mukaan orkesterin viimeisen keikan oli määrä tapahtua 17. heinäkuuta 2021 New Yorkissa.

”Uskon vahvasti, että olemme lopettaneet vuoden 2023 alkuun mennessä”, Stanley toteaa Ultimate Classic Rockille, lisäten: ’on vain luonnollista, että [viimeinen keikka] soitetaan New Yorkissa. Siellä bändi sai alkunsa, ja se toimi taustana yhtyeen jäsenten yhteen kokoontumisessa, kappaleiden kirjoittamisessa sekä juhlissa ja klubeissa ehkä noin 10 hengen yleisöille esiintymisissä.”

”Vaikuttaa siltä, että meidän tulisi sulkea ympyrä”, mies lisää.

Stanley vakuuttaa, että toisin kuin vuosien 2000-2001 jäähyväiskiertue, End Of The Road tulee todellakin jäämään Kissin viimeiseksi.

”Aika on nyt erilainen kuin aiemmin pyöritellessämme ajatuksia [jäähyväiskiertueesta]”, mies sanoo. ”Fakta on, että se mitä me teemme on fyysisesti uskomattoman vaativaa. Soitimme [hiljattain] Austinissa ulkoilmakeikalla ja sadan prosentin kosteudessa. Juoksemme ympäriinsä yli kaksi tuntia, emmekä vain kitaroiden kanssa, vaan minullakin on yli 13 kilon edestä tavaraa päälläni. On olemassa piste, jossa tuumit ’Tiedätkös mitä? Tämä on suurempi haaste kuin mitä haluaisin.’ Ja haluan tehdä sitä niin kauan kuin hymyä riittää.”

”Mieltemme muuttamisen suhteen ei ole minkäänlaisia ajatuksia ilmoilla”, Stanley jatkaa. ”Sillä ei ole mitään tekemistä persoonien, yhtyeen sisäisten jännitteiden, mielipide-erojen tai musiikin suhteen. Kyse on puhtaasti käytännöllisyydestä. Voit yrittää kilpailla kelloa vastaan, mutta lopulta kello aina voittaa.”

Lisää luettavaa