Mahdollisesti maailman kuunnelluin huuliharpisti Tommy Morgan, 89, on kuollut

Saku Schildt

Lukuisten elokuvien soundtrackeilta ja vielä useammilta levytyksiltä tunnettu huuliharpisti Tommy Morgan on kuollut. Variety uutisoi 89-vuotiaan muusikon menehtyneen 23. kesäkuuta.

4. joulukuuta 1932 Los Angelesissa syntynyt Morgan aloitti huuliharpun soittamisen toisella luokalla. Hän opiskeli myöhemmin huuliharppuvirtuoosi Larry Adlerin veljen Jerry Adlerin alaisuudessa. Ensimmäisen sessionsa Morgan soitti The Andrews Sistersille syyskuussa 1950.

Tämän jälkeen Morgan soitti satojen tv-ohjelmien ja elokuvien soundtrackeilla, mukaan lukien Juuret, Maverick, Waltonin perhe, The Dukes of Hazzard, China Beach, Buffy, vampyyrintappaja, Family Guy ja Tanssii susien kanssa.

Arviot kertovat Morganin soittaneen kaikkiaan 7000 äänityssessiolla, jonka myötä on täysin mahdollista, että häntä on kuunneltu enemmän kuin ketään toista huuliharpistia.

Levytyspuolella Morgan työskenteli muun muassa Beach Boysin Good Vibrationsilla, Carpentersin Rainy Days and Mondaysilla, The Holliesin He Ain’t Heavy, He’s My Brotherilla, Linda Ronstadtin Skylarkilla sekä Randy Newmanin, Carly Simonin, Barbra Streisandin, Neil Diamondin, Olivia Newton-Johnin, Dolly Partonin ja James Taylorin äänitteillä.

Morgan oli mukana myös Elviksen ’68 Comeback Specialilla ja esiintyi livenä Frank Zappan, Van Dyke Parksin, John Barryn ja Los Angelesin filharmonikkojen kanssa.