Marko Haavisto ja Trio Niskalaukauksen Seppo Alvari Pohjolainen liikekannalla – Hylätyt lemmikit -albumi julkaistaan ensi vuonna

30.9.2022 15:18

Rautalankaiskelmän taitajat yhdistävät voimansa, kun Marko Haavisto ja (Trio Niskalaukauksen rumpalinakin tunnettu) Seppo Alvari julkaisevat ensi vuoden alussa Hylättyjä lemmikkejä -albumin. Miesten yhteinen tarina ulottuu jo viidentoista vuoden taakse.

Albumilla soittavat kaksikon lisäksi kitaristi/multi-instrumentalisti Teemu Liekkala sekä kontrabasisti Oskari ”Osku” Haavisto.

– Pitkän yhteistyön aikana Seppo Alvari on levyttänyt viitisenkymmentä tekemääni laulua. Noin vuosi sitten Seppo taas soitti ja ehdotti yhteisen albumin tekemistä. Ajatus alkoi itää saman tien, ja kohta huomasin, että laatikosta löytyy useita sävellyksiä, joita olin lämmöllä kantanut mukana jo pitkään, kertoo Haavisto.

– Lähdin sitten katsomaan, mitkä näistä ”kodittomista lauluista” ovat kaikista mieluisimpia. Lopulta käsissä oli nippu kappaleita, joista vanhin on keväältä 1993, ja tuorein taas vuodelta 2020.

Millaista materiaalia on luvassa?

– Puoliakustista, leppoista kantri- ja blues-henkistä musiikkia ”lepopäivän ratoksi”, kuvailee Seppo Alvari.

– Edustamamme genre lienee nimeltään folk-blues-country-laulelma, lisää Haavisto.

– Tekstit, kuten kohdallani yleensäkin, ovat tositapahtumiin perustuvia, usein mielikuvituksella vahvasti väritettyjä.

Entä mitä muuta musiikkirintamalle kuuluu?

– Kirjoitan uusia Seppo Alvari -ralleja, ja loppuvuoden aikana on luvassa myös Trio Niskalaukauksen Rajaportti-juhlakeikkoja. Siinä yhtyeessä operoin toki nimellä Seppo Pohjolainen!

– Syyskuun aikana ilmestyy uusi Badding Rockers -albumi. Se on tehty yhtyeen alkuperäisellä kokoonpanolla, ja edellinen sillä tehty levymme Rauhaton Sydän julkaistiin vuonna 1989. Kuluvan syksyn aikana käynnistyvät myös uuden Poutahaukat-materiaalin äänitykset, kertoo Haavisto.

Teksti: Timo Isoaho
Haastattelu on julkaistu Soundissa 8/22.

Lisää luettavaa