”Yhtäkkiä aivoni alkoivat toimia suomeksi!” Markus Krunegård julkaisee levyn suomeksi – Soundin ensinäytössä Miss Joensuu

Suomalaiset sukujuuret ottivat vallan Ruotsissa menestyneen laulaja-lauluntekijän Markus Krunegårdin kynästä.
30.3.2023 08:00

Ruotsinsuomalainen laulaja–lauluntekijä Markus Krunegård julkaisee tulevana perjantaina ensimmäisen suomenkielisen soolosinglensä. Ruotsissa eturivin artisteihin lukeutuvan Krunegårdin sinkku kantaa nimeä Miss Joensuu. Ihastuttavasti helkkyvän kappaleen musiikkivideo on nyt ensinäytössä Soundin sivuilla. Katso video yläpuolelta.

Krunegård on niittänyt Ruotsissa mainetta muun muassa Vain elämää -ohjelman ruotsalaisessa versiossa Så mycket bättre. Uransa artistina hän aloitti vuonna 2001 Laakso-nimisessä yhtyeessä, joka julkaisi myös yhden suomenkielisen albumin (Mämmilärock, 2007).

Krunegårdin äiti on kotoisin Tornionjokilaaksosta, ja vaikka artisti on itse kasvanut Ruotsissa, hän huomaa itsessään kädenvääntöä suomalaisuuden ja ruotsalaisuuden välillä.

– Minulle Suomi on joku unelmainen paikka, jossa kesäisin käyn ja jossa tätini aina lellivät ja taputtelevat minua, paikka jossa jäätelö maistuu paremmalta ja jossa värit ovat aina värikkäämpiä. Lyhyesti voi sanoa, että minun kuvani Suomesta on varsin vino. Mutta hej! Annetaan lasten pitää mielikuvituksensa, Krunegård kertoo uutta suomenkielistä kappaletta koskevassa tiedotteessa.

Tuore sinkku on ensimmäinen maistiainen tänä vuonna ilmestyvältä Nokia & Ericsson -albumilta, jonka julkaisijana toimii helsinkiläinen All That Plazz -levy-yhtiö. Levy tulee olemaan Krunegårdin ensimmäinen suomenkielinen sooloalbumi. Se sai alkunsa Los Angelesissa, jossa Krunegård oli ystäviensä luona kirjoittamassa aivan toisenlaisia kappaleita.

– Olin kirjoittamassa ystävieni Linus Wiklundin ja Noonie Baon luona Los Angelesissa uusia ruotsinkielisiä kappaleita. Yhtäkkiä aivoni alkoivat kuitenkin toimia suomeksi, ja huomasin muiden vielä nukkuessa säveltäväni oudon viileänä aamuna uima-altaan reunalla kappaletta Nokia & Ericsson. Noonie ja Linus olivat tekemässä kappaleita Sam Smithille ja pyysivät minua mukaan, kieltäydyin tästä koska minun oli pakko saada tämä uusi suomenkielinen lauluni valmiiksi, kertoo Krunegård suomenkielisen levyn alkusysäyksestä.

Laulaja-lauluntekijä on kirjoittanut omien kappaleidensa lisäksi biisejä muun muassa Charli XCX:lle, Santigoldille, Icona Popille, Veronica Maggiolle ja Carly Rae Jepsenille. Krunegårdin omalla suurimmalla hitillä on Spotifyssa yli 24 miljoonaa kuuntelukertaa.

Lisää luettavaa