Matti Johannes Koivun lauantaisoittolista täynnä kotimaisia kertojia

Lauantaisoittolistasarjan osa numero 43! Kuudennen sooloalbuminsa tammikuussa julkaissut Matti Johannes Koivu niputti soittolistallisen verran tärkeitä kotimaisia kertojia.

Soundi.fin vuoden 2013 lopulla käynnistyneessä lauantaisoittolistasarjassa on julkaistu Koivun soittolista mukaan lukien 43 osaa. Omia soittolistojaan ovat tehneet muun muassa Black Lizard, Neøv-yhtyeen Anssi Neuvonen, Scandinavian Music Group -kitaristi Joel Melasniemi, Pimeyden Pekka Nisu, räppäri Mikko ”Pyhimys” Kuoppala, Don Huonojen Kalle AholaOlavi Uusivirta, Egotripin KnipiYona, Damn Seagullsin Lauri Eloranta, Pariisin Kevään Arto Tuunela ja Ilari KiveläVille KelaKie von Hertzen, Shivan Dragn- ja Rubik-yhteyksistä tuttu Artturi Taira sekä Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgren.

Kuuntele alta Matti Johannes Koivun soittolista ja lue alta miehen perustelut kappalevalinnoille!

Lauantaisoittolista #43:

Matti Johannes Koivu ja kotimaisia kertojia

Jarkko Martikainen − Polte päästä paratiisiin

”Jarkon kerronnan vauhti ja liike ovat vailla vertaansa. Hänen etsivä silmänsä löytää jatkuvasti jotakin sellaista, mitä me emme ole huomanneet. Pidän tästä Toivo-levystä, koska se on niin pelkistetty.”

 

Lopun Ajan Mies − Lennon

”Lopun Ajan Mies eli Einari Stylman julkaisee ensilevynsä vielä tänä vuonna. Einari on palava runoilija ja luulen, että siitä torvesta tulee vielä jotakin upeaa.”

 

”Einari on palava runoilija ja luulen, että siitä torvesta tulee vielä jotakin upeaa”

Sami Kukka − Intian tuuli

”Ihastuin Sami Kukan musiikkiin silloin, kun Helmi-levyjen porukat julkaisivat Kuolema tekee tuloaan –levyn. Sami on todella voimakas ja persoonallinen laulaja. Pidän tosi paljon pienestä ja intensiivisestä musiikista.”

 

Suvi Isotalo − Tokoin unelma

”Kuulin tämän laulun Suvin uudelta levyltä ja liikutuin hirmuisesti. Hänen musiikillinen ja kielellinen tajunsa ovat vailla vertaa. Luulen, että Suvi Isotalo tekee Suomen kauneinta musiikkia, tai olen varma.”

 

Plutonium 74 − Ruisleipää ja lakipykäliä

”Tämä kappale on minulle ikuisesti yksi parhaista kotimaisista. Ei elämässä ole mitään järkeä, eikä sitä tarvitse olla musiikissakaan. Plutonium 74 on todella kekseliäs, liikuttava ja liikkuva yhtye. Ehkä he joskus kertovat minulle, mistä on kysymys.”

”Ei elämässä ole mitään järkeä, eikä sitä tarvitse olla musiikissakaan”

 

A.P. Sarjanto − Maailma nukkuu

”A.P. Sarjannon En palvele enää huonoa isäntää –levy on klassikko. Se on hirmuisen aito ja välitön. Siinä on sellaista puhdasta kirjoittamisen ja soittamisen energiaa, joka tarttuu ainakin minuun. Ehkä teemme joskus A.P.:n kanssa yhteiskiertueen ja hän voi kertoa minulle miesten juttuja.”

 

Joose Keskitalo − Kilpa-ajaja

”Tämä on mielestäni joka tavalla nerokas. Kertomus on tosi iso ja monisyinen, ja toteutuksen keveys vain lisää vaikutelman syvyyttä. Ihmisen osa ja paikka ovat tämän laulun ajan kauniisti oikeissa mittasuhteissa.”

 

Asa − Mä haluun olla hippi

”Luulen, että Asan uudesta levystä tulee kevään tapaus. Hänen runoutensa leikkisyys, asiansa paino ja absurdi maailma menevät yhteen kasaan ja siitä tulee jotakin upeaa. Hienoa, että joku haluaa viedä kieltä eteenpäin ja kokeilla sen rajoja.”

 

Taikatuu (Katja Lampela)  En tuntenut näin ennen

”Katja Lampela on hieno laulunkirjoittaja, jonka kappaleet ovat armottomia ja raakoja, mutta samalla tosi kauniita. Hänelle ihmiset ovat todellisia, eivätkä vain lauluissa seikkailevia lyyrisiä haamuja.”

”Viitasen Piia laulaa balladin niin kuin täytyykin laulaa: liioittelematta ja paisuttelematta” 

 

Viitasen Piia − Tuntemattomalle Ainolle

”Viitasen Piian ilmaisu on tosi vangitsevaa. Tuntemattomalle Ainolle laittaa kuuntelijan istumaan liikkumatta tuolissaan ja keskittymään tarinaan. Hän laulaa balladin niin kuin täytyykin laulaa: liioittelematta ja paisuttelematta. Pelkkä kertomus riittää.”

 

Arja Saijonmaa − Ystävän laulu

”Tässä lopuksi tyhjentävä lauluesitys. Tällaisesta laulusta on aina hyvä haaveilla ja jatkaa kirjoittamista.”


Matti Johannes Koivun keikkakalenteri näyttää maalis- ja huhtikuussa seuraavalta:

La 21.3. Korjaamo, Helsinki
Pe 27.3. Möysän musaklubi, Lahti
La 28.3. Henry’s Pub, Kuopio
La 4.4. Dynamo, Turku
Ke 15.4. Verkatehdas/Vanaja-sali, Hämeenlinna
Ke 29.4. Pentinkulmasali, Kerava

(Kuva: Marek Sabogal)