Megadeth-basisti hehkuttaa Teemu Mäntysaarta – ”Teemu oli juuri sellainen tyyppi, jonka tarvitsimme”

2.7.2024 21:14

Megadethin riveihin vuonna 2021 palannut James LoMenzo paljastaa portugalilaisen Metal Globalin haastattelussa, että yhtye työstää parhaillaan uutta musiikkia.

”Työskentelemme aktiivisesti musiikin parissa. Tavallaan — tai no, ei ainoastaan tavallaan — kyseessä on kokonaan uusi bändi. Megadethin uusi versio, mitä kukaan ei varmaan osannut odottaa. Juttelemme Daven [Mustaine] kanssa joka päivä. Dave haluaa ihan tosissaan tehdä uuden levyn ja julkaista jotain tuoretta.”

Haastattelussa jutustellaan myös kitaristi Teemu Mäntysaaresta.

”Hän on hyvä. Hän on nuori”, LoMenzo sanoo. ”Hän on nuorempi kuin me muut, joten hän pitää meidät varuillaan. Mutta hän on todella avulias, sillä hänellä on… Olemme Daven kanssa kulkeneet tätä polkua jo jonkin aikaa, joten tuon kaltainen tuore energia on hyvin… Hän on hyvin keskittynyt tyyppi. Se ei ole tarttuvaa, sillä itse en ole sellainen, mutta on hyvä että mukana on joku, joka kaitsee meidät vanhat äijät nurkkaan ja sanoo: ’Okei, olen työstänyt tälläistä. Olemmeko valmiita?’ Ja sitten me olemme, että ’oho, meidänhän tulee perehtyä tähän vähän tarkemmin. Käydäänpä hommiin.'”

LoMenzo ylistää Mäntysaaren soveltuvuutta pestiinsä.

”Hän auttoi meitä suuresti, sillä hän tuli kuvioihin erittäin tärkeänä hetkenä, jolloin Kiko, jota jumaloin, ei voinut olla mukana perhesyiden takia… Meillä kaikilla on elämämme ja toisinaan on parempi elää sitä ja tehdä jutut oikealla tavalla”, LoMenzo sanoo. ”Olen ollut eri bändeissä koko elämäni ja voin kertoa, että vaikka asiat jättää kotiin, ne eivät katoa minnekään. Teemu oli juuri sellainen tyyppi, jonka tarvitsimme. Tarvitsimme jonkun, joka voisi astua esiin ja sulautua kerrasta porukkaan. Ja hän oli ihan mielettömän valmistautunut.”

Lisäksi LoMenzo sanoo arvostavansa Mäntysaaren perehtyneisyyttä uuteen teknologiaan.

”Olimme työstämässä juuri musiikkia ennen kuin aloitimme”, LoMenzo sanoo. ”Hänen kanssaan on mahtavaa istua alas ja pureutua asioihin. Ja hän on esitellyt minulle uutta teknologiaa, jota voin hyödyntää, ja josta en edes tiennyt mitään. Hän on perillä kaikesta tuollaisesta.”

Lisää luettavaa