Metallifanit ovat toiseksi onnellisimpia musiikin ystäviä, väittää tuore tutkimus

Tuska-yleisöä vuonna 2015.

Verkkokauppapaikka OnBuy.comin teettämän tuoreen tutkimuksen mukaan metallifanit ovat toiseksi onnellisimpia musiikin kuuntelijoita, perustuen nettiyhteisössä viljeltyihin kommentteihin.

Tutkimusta varten kerättiin yli kaksi miljoonaa Reddit-kommenttia 27 eri musiikkigenreen keskittyneestä alireddit-osiosta. Näissä mainitut positiiviset sanat laskettiin ja lopputulokseksi muodostui, että jazzin kuuntelijat olivat kaikkein positiivisempia, metallin seuratessa heti perässä. Eniten negatiivisuutta löytyi drillin, grimen ja drum and bassin parista.

Metallifaneilla oli kaikkein suurin alireddit-osio 1 388 473 jäsenellä, jossa käytettiin keskimäärin 62 positiivista sanaa per 100 kommenttia. Yhteisön 57 837 kommentista löytyi yhteensä 35 737 positiivista sanaa. Jazzilla vastaavat lukemat olivat 77 positiivista sanaa per 100 kommenttia ja kommentteja oli yhteensö 23 884. Positiivissävytteisiä näistä oli kaikkiaan 18 439.

”Ei ole mikään salaisuus, että musiikilla on vaikutusta mielenterveyteen, mutta väite siitä, että jazzin ja metalin ovat onnellisimpia, saatta yllättää”, psykologi Şirin Atçeken kommentoi tutkimuksen tuloksia. ”Siihen on useita eri syitä. Jazz ja metal vetoavat tunteisiin ja antavat meidän ilmaista tunteitamme musiikkia kuunnellessamme, vaikkakin ne edustavatkin kahta ääripäätä.”

”Metal vaikuttaa meihin ja se on kuin luonnollinen vihanhallintatyökalu”, Atçeken jatkaa. ”Se antaa meidän vaikuttaa vihasensoreihimme ja käsitellä niitä aktiivisesti, auttaen hallitsemaan negatiivisia tunteitamme. Ihmiset tuntevat, että heidän vihansa sopii musiikkiin metalia kuunnellessaan, joten heistä on myös helpompi käsitellä sitä. Metal luo turvallisen ja terveellisen tilan, jotta tämä voi tapahtua. Joissain tapauksissa metal auttaa kamppailemaan yksinäisyyttä vastaan, jolloin kuuntelija vähemmän yksin näiden tunteiden kanssa, jolloin kuulija voi helpommin hyväksyä ne.”

Eniten kirosanoja viljeltiin muuten vähemmän yllätten punkista keskusteltaessa.

Voit käydä tutustumassa tarkemmin tutkimuksen tuloksiin täällä.