Väärinpäin käännetyt ristit saivat kirkonmiehet usuttamaan laumansa rockfestivaalin kimppuun

6.6.2016 07:29

Georgia Today uutisoi Georgian pääkaupungin Tbilisin lähistöllä järjestetyn Tbilisi Jam! Fest -tapahtuman peruuntuneen paikallisten ortodoksipappien usutettua lauman protestoijia festivaalille. Festarin pääesiintyjäksi oli kiinnitetty ruotsalainen Tiamat.

”He syyttivät meitä seksiorgioiden järjestämisestä, ja yhtäkkiä sähköt menivät. Minun tietääkseni tilojen omistaja kytki ne pois päältä”, tapahtumaa organisoinut Vladimir Unanyants sanoo Georgia Todayn mukaan.

Unanyants lisää ortodoksien väittäneen tapahtuman häpäisevän läheisen hautausmaan. Blabbermouthille tapausta kommentoinut Tiamat-johtohahmo Johan Edlund puolestaan arvelee, että protestoijat halusivat hiljentää nimenomaan heidät.

”Eilen ortodoksimunkit hyökkäsivät ja sulkivat festivaalin lähinnä Tiamatin vuoksi, koska vanhassa logossamme on väärinpäin käännettyjä ristejä ja minulla lukee ’hail satan’ rinnassani”, Edlund sanoo.

Edlund sanoo kutsuneensa protestoijat keskustelemaan kanssaan hotelliin, jotta tilanteeseen olisi löydetty toinen ratkaisu. Hän lisää tuntevansa ortodoksiset tradition hyvin ja isänsä kuoleman jälkeen jopa harkinneensa itse ortodoksiksi kääntymistä.

”Pyysin promoottoria antamaan hotellihuoneen numeron ja kaikki. En ymmärrä, miksi näin täytyi käydä, koska tulimme tänne sovussa”, Edlund sanoo Blabbermouthin haastattelussa.

”Tämä on todella ikävä festivaaliyleisön kannalta. En minä pappeja pelkää, mutta on todella surullista, kun uskonto menee tällaiseksi.”

Lisää luettavaa