Metallica-keulakuvan rumpuja soittava poika ei niin perusta vertailuista isäänsä – ”Se on vähän ärsyttävää”

30.4.2022 20:35

Metallican laulaja-kitaristi James Hetfieldin poika Castor Hetfield soittaa nykyään rumpuja Bastardane-nimisessä metallibändissä. Kuten kaikkien tunnettujen tähtien jälkikasvun kohdalla, myös Castor saa kuulla jatkuvia vertailuja vanhempaansa. Nuoren muusikon mukaan tämä on ”hieman ärsyttävää”.

”Kasvoimme erilaisissa paikoissa ja kuuntelimme erilaista musiikkia, joten meillä on omat äänemme ja se on siistiä niiden yhdistyessä mielenkiintoisilla tavoilla”, Hetfield puhuu yhtyeensä musiikillisesta tyylistä Savannah Now’n haastattelussa. ”Olemme jopa yrittäneet saada sen määriteltyä ja nimetä musiikkigenremme, mutta se on vaikeaa. En näe sen olevan tarpeellista, mutta julkisuuteen liittyen ihmiset haluavat tietää genren, mutta emme tiedä sitä.”

Hetfieldin mukaan yhtyeen musiikissa on vaikutteita muun muassa Corrosion of Conformityltä, Opethilta, Toolilta, Soundgardenilta ja Alice in Chainsilta. Metallica kuitenkin uupuu listalta.

”Me kaikki olemme isiemme lapsia, minun vain sattuu olemaan hyvin menestynyt alalla, jolla mekin toimimme”, Hetfield kommentoi. ”Se ei häiritse, mutta on vähän ärsyttävää kun ihmiset yrittävät vertailla meitä, koska olemme luonnollisestikin omia persooniamme ja hän omansa. Me teemme omanlaistamme musiikkia.”

”Kun bändiämme etsii netistä, isäni kasvot tulevat joka paikassa vastaan ja se on minusta vähän outoa”, Hetfield jatkaa. ”Olemme omia itsejämme ja haluamme raivata oman polkumme. Emme yritä ratsastaa kenenkään muun siivellä.”

Lisää luettavaa