Metallican ex-basisti ”ei ymmärtänyt” yhtyeen St. Anger -albumia – ”Tuumin, että mitä vittua he oikein tekevät?”

10.6.2022 21:15

Entinen Metallica basisti Jason Newsted jutusteli ajoistaan yhtyeen riveissä ja elämästään bändistä lähdön jälkeen tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa.

Newsted paljastaa, ettei ole juuri entisen yhtyeensä 2000-luvun tuotantoon perehtynyt. Asia tuli ilmi, kun basistilta kysyttiin, koska hän on edellisen kerran kuunnellut lähtönsä jälkeen julkaistuja Metallica-levyjä.

”En koskaan”, Newsted täräyttää. ”Kuulin sen, jolle he tekivät videon vankilassa [St. Angerin nimikkosingle]. Kuulin yhden biisin kun ajoimme isäni kanssa autolla Michiganiin, koska radio on edelleen sen verran tiiviisti naimisissa Metallican kanssa, ja se jatkui vaan vittu loputtomiin. Se kesti kahdeksan minuuttia ja tuumin, että mitä vittua he oikein tekevät? Ei millään pahalla, mutta en tajunnut sitä. Se kuulosti paluulta takaisin pidempiin kappaleisiin, aggressiivisuuteen ja tempoon. Se kama vaatii paljon energiaa soittaa, ja kun James [Hetfield] sahaa otelautaa ylös ja alas, kukaan ei pysty vastaavaan. Kunnioitan sitä paljon, mutta olen nykyisin henkisesti hyvin kaukana tuon tyyppisestä musiikista.”

”Pidän edelleen raskaista biiseistä, mutta laulan nyt oikeasti”, Newsted jatkaa. ”Soitan bassoa kunnolla ja korkealla ja laulan taustoja samalla tyylillä. Rakastan edelleen Sepulturaa ja tuollaista… mutta en enää samoin kuin ennen. Hyppäisin mielelläni remmiin tekemään sellaista kamaa jos he vain haluaisivat. Juttelen edelleen Larsin [Ulrich] kanssa jonkin verran, lähetän hänelle matskuani ja hän on todella kannustava. Arvostan sitä ja kunnioitan hänen mielipidettään. Jos hän soittaisi ja kysyisi haluaisinko pistää hösseliksi, vastaisin kyllä, mutta en ole varma vastaisinko samoin kenellekään muulle.”

Lisää luettavaa