Metallican Kirk Hammett ollut nyt lähes kahdeksan vuotta raittiina – ”Sain aivoni takaisin”

Larry Marano / Shutterstock / All Over Press

Syksyllä 60 vuotta täyttävä kitaristi sanoo myös tuntevansa olonsa paljon nuoremmaksi.

Metallican soolokitaristi Kirk Hammett julkaisi pari viikkoa sitten ensimmäisen soolo-ep:nsä. Mikä on pienoinen ihme, kun ottaa huomioon, miten kielteisesti Metallica-leirissä ollaan aiemmin suhtauduttu soolo- ja sivuprojekteihin. Tuoreessa Kerrang!-lehden haastattelussa Hammett sanoo bändin olevankin nykyään asenteeltaan ja ajatusmaailmaltaan paljon kypsempi ja aikuisempi.

”Joten herää kysymys, emmekö me sitten olleet kypsiä silloin? Emme tietenkään olleet”, Hammett sanoo viitaten ex-basisti Jason Newstedin tapaukseen; Newsted erosi bändistä vuonna 2001, koska hänen ei annettu pyörittää Echobrain-sivuprojektia Metallican rinnalla.

”Me tai ainakin minä henkilökohtaisesti olen valmis nostamaan käteni ylös ja sanomaan, että kasvoin aikuiseksi vasta viimeisen 10 vuoden aikana.”

Hammettin mukaan myös alkoholilla on ollut osuutta asiaan.

”Täytyy sanoa, että olen ollut nyt raittiina seitsemän ja puoli vuotta ja mieleni on aivan täysin eri pisteessä nyt. Keskityn paremmin. Sain aivoni takaisin, sain muistini takaisin. Olen paljon paremmassa paikassa nyt.”

”Ennen vietin lähes joka illan yökerhossa tai baarissa ja sitten jokaisen seuraavan aamun siitä toipumiseen. Se oli jokapäiväistä, olin kiertueella tai en. Ja nyt kun se ei enää vie elämästäni aikaa, soitan kitaraa tietenkin enemmän. Sitä minä rakastan ja sen vuoksi olen nyt myös paljon tuotteliaampi.”

18. marraskuuta pyöreät 60 vuotta täyttävä Hammett sanoo myös tuntevansa olonsa nykyään paljon nuoremmaksi.

”Olen nyt 59 enkä ole mielestäni vielä osunut lakipisteeseen, mitä tulee musiikkiin ja luomiseen. En todellakaan tunne olevani 59 – surffaan yhä kolmesti, neljästi viikossa, lenkkeilen, pyöräilen ja soitan kitaraa. Olen yhtä energinen kuin aina ennenkin ja se on sen ansiota, että lopetin juomisen”, Hammett toteaa.