Metallican lakimies uhkasi haastaa tribuuttibändin oikeuteen – kun Hetfield ja kumppanit kuulivat asiasta, alkoi tapahtua

Tammikuussa kuului Kanadasta kummia. Sikäläinen Metallica-coverbändi Sandman oli saanut pyytämättä ja yllättäen Metallican lakimieheltä muhkean 41-sivuisen kehotuksen muuttaa toimintatapojaan.

Kirjeessä muun muassa vaadittiin, että Sandman lopettaa Metallican logon kirjoitustyylin kopioimisen. Lisää aiheesta voi lukea esimerkiksi Rolling Stonesta.

Internet tietysti kohahti, kun Metallica kantaa edelleen vuosituhannen vaihteen Napster-taisteluista jäänyttä leimaa nihkeänä bändinä. Kävi kuitenkin ilmi, etteivät Hetfield, Ulrich ja kumppanit tienneet kirjeestä mitään, vaan se oli hivenen liian innokkaan lakimiehen oma-aloitteisesti lähettämä ukaasi.

Niinpä yhtye riensi ilmoittamaan, että Sandman voi nakata kaikki vaatimuksen 41 sivua vaikka takansytykkeeksi. Bändi kertoi myös lähettäneensä lakimiesparkansa Alaskaan (!).

Eilen levisi metallimedioissa tieto, että Metallica on jatkanut tributoijien kanssa kaveeraamista. Yhtye tapasi Sandmanin jäsenet 29.11. keikallaan Torontossa, ja osapuolista napattiin vielä oheinen kuva todisteeksi hyvistä fiiliksistä. Asiasta uutisoi muun muassa Metal Insider.

Kas kun eivät pyytäneet kavereita vielä lavalle asti vierailemaan – se olisi ollut coverbändille varmaankin suht kova juttu. Mutta kiva näinkin! Reilu meininki se olla pitää.