Metsatöll ja FFDP tulossa, Nightwish-leffasta päivitystä

Spinefarmin alaisuudessa levyttävä virolainen folkmetal-yhtye Metsatöll julkaisee Ulg-albumin 2.11. Studiossa yhtyettä kaitsivat Mikko Karmila ja virolainen Keijo Koppel. Ensimmäinen singlelohkaisu Kivine maa löytyy täältä.

– Kivine maa kertoo muinaisvirolaisesta uhmasta ja jääräpäisyydestä; luonteenominaisuuksista joista olemme kovasti ylpeitä, mutta jotka eivät valitettavasti aina johda yltäkylläisiin tuloksiin, Metsatöllin leiristä kuvaillaan.

Metsatöllin musiikkiin kuuluvat olennaisena osana erilaiset kansanmusiikista tutut kieli- ja puhallinsoittimet, mm. säkkipillit, luutut ja harput. Kappaleet Metsatöll esittää omalla äidinkielellään. Seuraavan kerran yhtyeen näkee Helsingin Nosturissa 14. lokakuuta, kun se soittaa Ensiferumin, Crimfallin ja Kiukaan kanssa.

JenkkiryhmäFive Finger Death Punchin American Capitalist -kiekko taas ilmestyy 12. lokakuuta. Levyn on miksannut ja tuottanut Ozzy Osbournen luottomies Kevin Churko.

Yhdysvalloissa yhtyeen kaksi edellistä albumia ovat myyneet kultaa ja Euroopassakin on käynyt kaupaksi yli sata tuhatta levyä. Muun muassa Rob Zombiesta paikoin vaikuttuneen Under And Over It -singlen voi kuunnella täällä.

Nightwishin tulevan Imaginaerum-elokuvan ohjaaja Stobe Harju on puolestaan päivittänyt omia ja yhtyeen kuulumisia. Mies kertoo projektin taustoista sekä valottaa myös elokuvan juonta.

Miehen tuore tarina löytyy bändin kotisivulta.