Michael Jacksonin ja Jeff Beckin kiertuekitaristi Jennifer Batten ja Mika ”Mr. Fastfinger” Tyyskä yhdistivät voimansa – katso Mammoth Steps -video

Kappale löytyy huhtikuussa ilmestyvältä Mr. Fastfingerin Tremors-albumilta.
24.2.2023 16:43

Kitaravirtuoosi Mika Tyyskän, joka tunnetaan myös Mr. Fastfinger -hahmona, viime marraskuussa julkaistu Flight Mode -albumi saa jatkoa jo kuluvana keväänä. Huhtikuun 14. näkee nimittäin päivänvalon puoli tuntia moniulotteista instrumentaalirockia sisältävä Tremors-levy, joka on suoraa jatkumoa edeltäjälleen.

Levyltä on nyt julkaistu singlenä kappale Mammoth Steps, jolla vierailee legendaarinen Jennifer Batten. Sooloartistina pitkän uran tehnyt Batten tunnetaan parhaiten Michael Jacksonin ja Jeff Beckin kiertuekitaristina.

”Vuosi sitten heräsin keskellä yötä Jennifer Batten mielessäni. Mammoth Steps oli ollut prosessissa jo pitkään, ja pahasti jumiutunut. Palapeli kaipasi vielä palaa, jota ilman kokonaisuus ei tulisi toimimaan. Olin miettinyt kaikki mahdolliset kitaristit, jotka voisi istua tähän kappaleeseen. Tiesin keskellä yötä herätessäni, että Jennifer Batten olisi juuri oikea muusikko täydentämään kokonaisuuden. Ongelma oli, että tunsin hänet vain Guitar Player ja Guitar World -lehdistä, joita luin teininä”, Tyyskä kertoo.

”Päätin lähettää aamulla sähköpostia saksalaiselle mestarikitaristi ja vahvistinrakentaja Thomas Blugille. Tiesin hänen olevan Jenniferin hyvä ystävä. Vielä saman päivän aikana yhteys oli saatu ja projekti vahvasti vireillä. Jennifer lähti innoissaan mukanaan. Hän äänitti ja kuvasi videon osuudestaan kappaleeseen muutaman päivän sisään. Kappaleessa oli jo valmiiksi ripaus Miami Vice -henkeä, Jennifer toi mukanaan Jan Hammer -tyylistä soittoa. Kappale on samaan aikaan retro että moderni. Biisistä tuli täydellinen Jenniferin ansiosta!”

Mika Tyyskä ja Mr. Fastfinger Trio on keikalla 25.5. Louhisalissa Espoossa. Yhteiskeikalla ovat mukana lisäksi brasilialainen kitaristi Andre Nieri sekä Grand Discovery. Mr. Fastfinger Triossa soittavat Tyyskän lisäksi Lasse Rantanen ja Thomas Törnroos.

Lisää luettavaa