Arvio: Nyt ei virtuositeettia peitellä – Mr. Fastfinger on saanut kitarasankarilevylleen mukaan Dream Theater -synavelhon

Arvio julkaistu Soundissa 11/2022.
Kirjoittanut: Artturi Siromaa.

Arvio

Mr. Fastfinger
Flight Mode
Elektrik Pyjamas

Kitarafanit tuntevat Mika ”Mr. Fastfinger” Tyyskän Guitar Shred Show -animaatiopelistä, jossa kitaraguru Mr. Fastfinger tiluttaa taikamatolla lentäen läpi vuorten ja viidakoiden opettaen pelaajalle samalla modaalisia shred-likkejä tabien avulla. Mutta on Tyyskä julkaissut levytolkulla varteenotettavaa instrumentaalimusiikkiakin.

Levyn avausraidalle kaveriksi on saatu Dream Theaterin taikurinhattupäinen synavelho Jordan Rudess. Singlenäkin julkaistu Shockwave poikkeaa levyn muista kappaleista, sillä Tyyskä ei ole ainoa solisti raidalla. Shockwave on lopulta levyn vahvin kappale, eivätkä muut biisit oikein jää enää mieleen, vaikkei niissä sinänsä mitään vikaa olekaan. Bändi on noussut aiempaa suurempaan rooliin ja on varsin piristävä muutos edellisistä levyistä.

Tyyskä tuo levyillään kasari- ja ysärikitarasankarimusiikkia 2020-luvulle, eikä virtuositeettia peitellä. Muun muassa Dorian Blast -kappaleesta tulee kuitenkin edelleen fiilis, että ollaan kitarakoulussa. Vajaan minuutin Calm Down -välikkeessä Mr. Fastfinger vieraileekin puhumassa henkeviä ennen levyn päättävää nimikkoraitaa. Esimerkiksi Tyyskän mainion Mountain Tonen (2019) tasoisiin kitarainstrumentaaleihin ei levyllä päästä.

Muut artistin levyarviot

Lisää luettavaa