Michael Monroe, Debbie Harry, Henry Rollins, Slash ja muut muistavat menehtynyttä muoti-ikoni Jimmy Webbiä – ”Olen onnekas, että sain tuntea hänet”

62-vuotias stylisti sairasti syöpää.
15.4.2020 10:21

Monien punkkarien ja rokkarien vaatetyyliin vaikuttanut stylisti ja muoti-ikoni Jimmy Webb on kuollut. 62-vuotiaan Webbin kuolinsyytä ei ole vahvistettu, mutta hänen tiedettiin sairastaneen syöpää. Asiasta uutisoi The New York Post, joka tavoitti myös muutamia Webbin läheisiä muusikkoystäviä kommentoimaan tämän menehtymistä.

”Tulemme kaikki kaipaamaan kovin mahtavaa ystäväämme Jimmy Webbiä. Sinne meni taas yksi rakastettavan ainutlaatuinen NYC-hahmo. Olen onnekas, että sain tuntea hänet”, kommentoi Blondien Debbie Harry, jota Webb piti yhtenä muusanaan.

Webb työskenteli pitkään New Yorkin legendaarisessa Trash and Vaudeville -liikkeessä stylistinä ja sisäänostajana. Webb perusti myöhemmin myös oman, Iggy Popin kappaleesta nimensä napanneen I Need More -vaateliikkeen. I Need Moressa järjestettiin alkuvuodesta tapahtuma, jossa Iggy Pop ja Debbie Harry jättivät kädenjälkensä liikkeen lattian sementtiin ja paikalla nähtiin vieraina myös muun muassa Guns N’ Rosesin Duff McKagan sekä Henry Rollins.

”Lensin [New Yorkiin] Los Angelesista, sillä minun oli pakko olla paikalla Jimmyn vuoksi. Hän ei voinut kovin hyvin ja olin varma, että se olisi viimeinen kerta, kun näen hänet”, Rollins kertoo New York Postille.

Rollins kertoi myös tarinan, joka osoittaa, miten sydämellinen hahmo Webb oikein oli. Rollins esiintyi hiljattain Buffalossa ja Webb saapui yllättäen takahuoneeseen.

”Hän matkasi neljä tuntia tuomaan minulle kukkakimpun. Hän vain halusi nähdä minut. Se oli hyvin hänen tapaistaan. Jimmy Webb oli yksi mukavimmista ihmisistä, jonka olen koskaan tavannut.”

Monet muusikot reagoivat myös sosiaalisessa mediassa suru-uutiseen. Omat surunvalittelunsa ja muistokirjoituksensa ovat julkaisseet muun muassa Michael Monroe, Sebastian Bach, Duff McKagan, Slash, Joan Jett ja Nikki Sixx.

Lisää luettavaa