Mick Jagger yllätti julkaisemalla kaksi uutta biisiä – kuuntele poliittisesti latautuneet England Lost ja Get a Grip tästä

Mick Jagger pohtii maailman menoa kahdella uutuuskappaleellaan.
27.7.2017 20:36

Legendaarinen Mick Jagger on julkaissut yllättäen kaksi uutta kappaletta videoineen. Mies kertoo Rolling Stonen mukaan England Lost- ja Get a Grip -kappaleiden olevan vastaus ”vaihtelevan poliittisen tilanteen aiheuttamaan ahdistukseen ja epätietoisuuteen”, ja lisää: ”Meillä on selvästikin paljon ongelmia. Olenko poliittisesti optimistinen? En.”

England Lostilla Jagger hakee ”tälle vaikealle ajanjaksolle” analogiaa pettymyksen aiheuttavasta jalkapallo-ottelusta. ”Se kertoo epätietoisuudesta ja epävarmuudesta siitä, missä oikein olemme. Siltä minulta kirjoittaessani tuntui. Sillä on tietenkin mukana reippaasti huumoria, sillä en pidä liiasta synkistelystä, mutta sillä on myös tunnelmia siitä haavoittuvuuden tilasta, jossa maammekin on.”

Gotta Get a Gripistä Jagger kertoo puolestaan seuraavaa: ”Sen viesti on se, että huolimatta kaikesta siitä mitä on meneillään, sinun tulee elää omaa elämääsi, olla oma itsesi ja yrittää luoda oma tulevaisuutesi.”

Jagger kertoo kirjoittaneensa kappaleet huhtikuussa ja halunneensa julkaista ne nimen omaisesti itsenäisinä ”singleinä” albumille säästelemisen sijaan. ”On aina virkistävää tehdä jotakin luovaa uudella tavalla ja tunsin pientä paluuta vanhoihin aikoihin, jolloin pystyit olemaan hieman vapaampi ja äänittämään sekä julkaisemaan biisit vaikka samoin tein. En halunnut odottaa ensi vuoteen, jolloin kappaleet olisivat menettäneet vaikutuksensa, eivätkä ne olisi palvelleet enää tarkoitustaan.”

Lisää luettavaa