Mikä mahtaa olla basistin kannalta kaikkein vaativin Megadeth-kappale? Yhtyeen ex-basistilla on aiheesta näkemyksensä

15.4.2022 21:31

David Ellefson on soittanut bassoa melkein kaikilla Megadeth-levyillä, joten miekkonen lienee melko hyvässä asemassa arvioimaan eri kappaleiden haastavuutta.

Monsters, Madness and Magicin haastattelussa Ellefson nimeää Rust in Peace -albumilta löytyvän ”Holy Wars… The Punishment Duen” kaikkein haastavimmaksi Megadeth-biisiksi basistin kannalta. Ellefson muistaa, että biisi toimi keikkojen avausnumerona 1990-luvulla, eikä muusikko millään malttanut odottaa kappaleen flamenco-kitarabreikkiä.

”Kun meillä oli tapana aloittaa 90-luvulla, Rust In Peacen tai vastaavan tiimoilta, aloitimme keikat silloin sillä ja tilanne oli, ’Voi luoja. Tällä on ihan vitun kova homma aloittaa.’ Sitä tavallaan odotti pientä breikkiä, missä Marty [Friedman] vetää flamencoa, ja jonka aikana saattoi huokaista helpotuksesta ja levätä hetken. Sillä jos jännittää liikaa, sitä kehittää itselleen Kippari Kallen kyynärvarren.”

Ellefson vitsailee jokaisen Megadeth-biisin olevan ”vaikeita, mikäli ne vain soittaa oikein”.

Ellefson soitti bassoa Megadethissä vuodet 1983-2002 ja 2010-2021. Yhtyeen tulevalla albumilla alataajuuksista vastaa Testamentista ja Deathista tuttu Steve Di Giorgio.

Lisää luettavaa