Mikä Metallica-keikka oli Jason Newstedille suurin ja tärkein? Vastaus löytyy vuodelta 1991

16.11.2021 08:01

Jason Newsted vieraili hiljattain näyttelijä Bill Burrin isännöimässä Monday Morning -podcastissa ja muisteli hieman aikaansa maailman suurimman metalliyhtyeen riveissä. Newsted kertoi muun muassa omasta suosikkikeikastaan, jonka hän soitti Metallicassa. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

Lempikeikkaa miettiessä Newstedin katse kääntyi kauas vuoteen 1991 – mutta ei siihen kuuluisaan Moskovan-jättikonserttiin tai muihin tunnetuimpiin esityksiin. Miehen oma suosikki soitettiin yhtyeen kotiseuduilla Kaliforniassa.

”Venäjän-keikka ja muut sellaiset ajan mittaan hehkutetut konsertit olivat toki unohtumattomia. Mutta oli muitakin, jotka olivat meille tärkeitä. Niin kuin Day on the Green -festivaali Oaklandissa 12. lokakuuta 1991. Se oli viimeinen tapahtuma, jonka Bill Graham järjesti”, Newsted sanoo.

25.10.1991 helikopterionnettomuudessa kuollut Graham oli maineikas keikkapromoottori ja levymoguli, jonka tapahtumissa nähtiin 1960-luvulta asti sellaisia nimiä kuin Bob Dylan, Jefferson Airplane, Grateful Dead, The Who ja niin edelleen.

”Hän antoi Metallicalle mahdollisuuden joskus 1982, 1983, 1984 tai milloin se olikaan. Sitten bändi palasi kotiin soittamaan tapahtumassa pääesiintyjänä. Olimme olleet tien päällä Mustan levyn tiimoilta pari kuukautta, ja olimme juuri päässeet kunnolla vauhtiin. MTV tuli paikalle 19 kameran kanssa, ja se keikka kuulosti hemmetin hyvältä telkkarissa.”

”Muistan, miten soitin kuusikielistä bassoa, jonka alin kieli oli suunnilleen sormen paksuinen. Se pirulainen oli kuin puhelinkaapeli. Viritin sen vielä alaspäin Sad But Trueta varten ja aloin repiä porukan sisuskaluja irti. Pystyin melkein näkemään, miten jengin rintalastat repeilivät.”

Oi niitä aikoja! Ja näin se Sad But True irtosi tuossa konsertissa. Onhan siinä aika jämäkkä poljento eittämättä.

Lisää luettavaa