Mikko Alatalo palkittiin Iskelmä-Finlandialla – ”Palkinto 6000 keikasta ja 3 miljoonasta ajokilometristä”

Vuoden 2022 Iskelmä-Finlandia myönnettiin Mikko Alatalolle.

Iskelmä-Finlandia jaettiin tänä vuonna 20. kertaa.

Pitkällä urallaan muun muassa Valtion säveltaidepalkinnon, Suomi-palkinnon, Juha Vainio -palkinnon sekä lastenmusiikin elämäntyöpalkinnon saanut laulaja-lauluntekijä, muusikko, toimittaja, entinen kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Mikko Alatalo on palkittu tämän vuoden Iskelmä-Finlandialla tunnustuksena kevyen musiikin eteen tehdystä työstä. Nokian kaupungin vuosittain myöntämän palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

”Alatalo on monitoimimies, joka hallitsee musiikin lajeista monet haarat. Hän on kirjoittanut suurimman osan lauluistaan aisaparinsa Harri Rinteen kanssa. Repertuaarista löytyy myös hänen itsensä sekä Juice Leskisen kanssa tehtyjä kappaleita. Alatalo rakastaa esittämiään musiikkilajeja huolimatta siitä, kuinka suosittuja ne kulloinkin sattuvat olemaan. Hän on myös ollut Suomen pubien ja seurojentalojen ahkera kiertäjä, todellinen työmyyrä”, kommentoi Iskelmä-Finlandia -raadin puheenkohtaja Turkka Mali palkinnonjakotilaisuudessa Tapsan Tahdit -tapahtuman avajaisissa Nokian Pirkkalaistorilla.

”Arvostan suuresti, että saan vastaanottaa Iskelmä-Finlandia -palkinnon. Osa tästä palkinnosta kuuluu ehdottomasti myös Harri Rinteelle. Koen, että tämä on myös esiintyjän palkinto 6000 keikasta ja 3 miljoonasta ajokilometristä”, Mikko Alatalo kiitteli.

Iskelmä-Finlandia jaettiin tänä vuonna 20. kerran. Sen ovat aiempina vuosina saaneet muun muassa Arja Koriseva, Vicky Rosti, Suvi Teräsniska, Pate Mustajärvi, Pave Maijanen, Pepe Willberg, Olli Lindholm ja Jari Sillanpää.

Mikko Alatalo on mukana syyskuussa Nelosella alkavalla uudella Vain elämää -kaudella. Alatalon seurana Satulinnassa ovat Erika Vikman, Yona, Redrama, Pete Parkkonen, Meiju Suvas, The 69 Eyes -yhtyeen laulaja Jyrki 69 sekä Tommi Läntinen.