Miksi Yngwie Malmsteen ei koskaan tehnyt uutta musiikkia Ronnie James Dion kanssa? – ”Se olisi ollut kuin kaksi härkää posliinikaupassa”

7.7.2021 18:54

Ruotsin lahja kitaratilutukselle, nahkahousujen myynnin maailmanlaajuisesta liikevaihdosta yksin viitisen prosenttia muodostava Yngwie Malmsteen vieraili hiljattain Myglobalmindin haastattelussa.

Jutustelun aikana mieheltä kysyttiin tekikö hän koskaan hevilegenda Ronnie James Dion kanssa uutta musiikkia yhdessä.

”Ronnie ja minä keskustelimme monet kerrat aiheesta yömyöhään asti”, Malmsteen toteaa. ”Tiesimme, että olimme molemmat liian kovapäisiä ja syntyneet johtajiksi. Me olisimme voineet täydentää toisiamme hyvin. Meillä oli suuri keskinäinen kunnioitus.”

”Näin hänet ensimmäistä kertaa esiintymässä Rainbow’n kanssa kun olin skidi vuonna 1976”, mies jatkaa. ”Yhteinen historiamme juontaa pitkälle. Kun soitin Steelerissä, hänellä oli tapana tulla katsomaan minua jatkuvasti. En tiedä mitä hän tuolloin ajatteli.”

”Soitimme lavalla yhdessä ja studiossakin useammin kuin kerran”, Malmsteen lisää. ”Se oli aina hienoa, mutta mitä tulee pitkäaikaisempiin juttuihin, se olisi ollut kuin kaksi härkää posliinikaupassa. Hän oli mahtava tyyppi ja häntä kaivataan suuresti.”

Vuonna 1999 Dio ja Malmsteen yhdistivät voimansa Stu Hammin, Gregg Bissonetten ja Paul Taylorin kanssa coveroidakseen Aerosmithin Dream Onin yhtyeen tribuuttialbumi Not The Same Old Song And Dancelle.

Dio jutusteli Malmsteenista vuonna 1985 Steve Newtonin haastattelussa. Tuolloin häneltä kysyttiin, voisiko Ynkkä napata neoklassisen tyylisuunnan lipunkantajan paikan Deep Purple-/Rainbow-kitaristi Ritchie Blackmorelta.

”Se on selkeästi mahdollista. Niin voisi tapahtua”, Dio lausui. ”Yngwien täytyy oppia ensin säveltämään. Se on hänen ongelmansa. Hän on mahtava soittaja, ja hän kykenee soittamaan kaiken sen minkä Ritchiekin, ja hän luultavasti soittaa ne vielä paljon nopeammin. Ritchie tietää kuinka säveltää ja kuinka saada paras irti instrumentistaan, kun taas Yngwie opettelee vielä tässä vaiheessa. Hän on hyvin nuori ja kehittää taitojaan. Hänellä on edessään vielä vuosia, ennen kuin hän voisi napata soihdun Ritchieltä.”

Malmsteen julkaisee Parabellum-albumin 23. heinäkuuta.

Lisää luettavaa