Minipossut, nuo lemmikeistä jaloimmat – Tarotin Zachary Hietala teki biisin todella hyvään tarkoitukseen

Tarotin Zachary Hietala ei aina sävellä uutta tuotantoa, mutta kun hän säveltää, hän tekee sitä parhaimpaan mahdolliseen tarkoitukseen. Suomen Minipossuyhdistys tarvitsi teemakappaletta, ja kun yhdistyksen puheenjohtaja sellaista Hietalalta kysyi, suurena eläintenystävänä tunnettu kitaristi ryhtyi oitis toimeen. Arvostamme!

”Tartuin ideaan ja sävelsin mukavan letkeän sufflen, joka kuvastaa mainiosti juurikin minipossuja”, Hietala kertoo kappaleen videon yhteydessä Youtubessa.

”Biisiin halusin mahdollisimman kovan rytmiryhmän taustalle, ja ammattilaiset Pekka Rinne (rummut) ja Mika Rintanen (basso) tulivat mukaan. Miehet kuuntelivat lähettämäni demon ja äänittivät treeniksellä biisin saman tien. Lähettivät pohjat minulle, ja kun halusin maksaa työstä, niin ilmaiseksi antoivat hyvän asian puolesta. Heille siitä suuret kiitokset.”

”Iso kumarrus menee myös Janne Tolsan (mm. Turmion Kätilöt ja Tarot) suuntaan, joka soitti kappaleen kosketinosuudet. Niin ja hän myös miksasi ja masteroi kappaleen!”

Biisiin lisättiin vielä lisää kitaraosuuksia, ja tekijät näihin löytyivät Kuopion Rock Academyn muusikoista. Hietalan lisäksi kappaleella kuullaan Woundstripe-bändin Aleksi Korhosta ja Miro Paasinevaa sekä Self Enslaved -orkesterin Joona Iivanaista.

”He tulivat luokseni yhteen treeniin, ja niillä pohjilla mentiinkin sitten studioon tekemään valmista. Muutamassa tunnissa olimme äänittäneet kaikki kitarat ja parhaimmillaan jopa 24 kitararaitaa päällekkäin”, Hietala kertoo.

Lopuksi kappaleeseen tehtiin video minipossujen omistajien kotivideoista. ”Ne kertovat totuuden”, Hietala sanoo. Videolla esiintyy 23 eri minipossua omissa hommissaan, ja tällaisia ne hommat ovat: