Ministryn, Swansin, R.E.M.:n ja monien muiden bändien rumpalina nähty Bill Rieflin on kuollut

25.3.2020 10:09

Vielä kantautuu lisää surullisia uutisia musiikkikentältä. Blabbermouth kertoo, että Ministryn tunnetuimmilla levyillä soittanut sekä esimerkiksi R.E.M.:n ja King Crimsonin rumpalina nähty Bill Rieflin on kuollut. Hän menehtyi syöpään 59-vuotiaana.

Rieflin liittyi Ministryyn vuonna 1986 ja pysyi yhtyeen vakituisessa kokoonpanossa vuoteen 1994 asti. Hän oli mukana bändin suuruusvuosien albumeilla The Land of Rape and Honey, The Mind Is a Terrible Thing to Taste ja Psalm 69. Rieflin oli muutenkin näkyvä hahmo industrial metal -kentällä: hän soitti esimerkiksi useilla KMFDM:n albumeilla.

Vuonna 2003 Rieflin liittyi R.E.M.:n kokoonpanoon ja soitti yhtyeessä aina bändin lopettamiseen asti vuonna 2011. R.E.M.:n jälkeen hän vaikutti King Crimsonissa. Rieflin soitti myös meteli-ikoni Swansissa ja oli mukana yhtyeen levyillä The Great Annihilator, Soundtracks for the Blind, My Father Will Guide Me up a Rope to the Sky, The Seer, To Be Kind ja The Glowing Man.

”Tänään menetimme upean artistin, hienon ihmisen sekä olennaisen osan Ministryn menestystä. Hyvää matkaa, veli”, Ministry kirjoitti Twitterissä. ”Lennä hyvin, veljeni Bill! Elämäni on määräämättömästi rikkaampi, kun sain tuntea sinut”, King Crimsonn Robert Fripp puolestaan kommentoi.

EDIT: Päivitetty 12:03

Lisää luettavaa