Missä se Knotfest oikein tarkalleen ottaen järjestetään? Tähänkin asiaan saatiin nyt selvyys

Sami Lommi

Turkulaiset ovat jo kuukausitolkulla paukutelleet henkseleitä sillä tosiasialla, että Slipknotin nimikkofestivaali Knotfest saapuu tänä kesänä Varsinais-Suomen sydämeen. Yksi asia on kuitenkin vaivannut tapahtumasta kiinnostuneita: missä se täsmälleen ottaen oikein järjestetään? Kaikkialla on lukenut tapahtumapaikan kohdalla vain ”Turku”, mikä on herättänyt kysymyksiä, että mikäs homma se tämä oikein on.

Nyt asiaa valaistaan viimein yksityiskohtaisemmin. Knotfest järjestetään Turun Artukaisten kentällä, ja tämä onkin ensimmäinen kerta kuin alue on festivaalikäytössä. Kenttä sijaitsee Gatorade Centerin ja Turun Messu- ja kongressikeskuksen välittömässä läheisyydessä noin viiden kilometrin päässä kaupungin ydinkeskustasta.

Kävelymatkaa siis riittää. Tiedotteessa kuitenkin luvataan, että Knotfestiä varten lisätään bussivuoroja ja panostetaan sekä tapahtumaopastamiseen että esteettömyyteen. Omalla autolla liikkuville on tarjolla tapahtuma-alueen välittömässä läheisyydessä sijaitseva ennakkoon myytävä parkkialue. 

Knotfest juhlitaan 12.–13. elokuuta. Tapahtuman esiintyjiä ovat Slipknotin lisäksi muun muassa Nightwish, Lamb of God, Arch Enemy, Bring Me The Horizon, Cradle of Filth ja Stam1na. Pääsyliput ovat myynnissä Lippupisteessä hintaan 99–149 euroa.