Mistä säveltämästään kappaleesta Bruce Dickinson on kaikkein ylpein? Vastaus löytyy vuosikymmenten takaa

14.3.2024 16:00

Bruce Dickinson on säveltänyt – tai ollut mukana säveltämässä – useita metallimusiikin maineikkaimpia helmiä. Miehen kynästä ovat irronneet joko kokonaan tai osittain muun muassa sellaiset biisit kuin Two Minustes to Midnight, The Evil That Men Do, Powerslave ja Flight of Icarus, mutta mistä kappaleestaan hän on kaikkein ylpein? Tähän asiaan löytyy vastaus Revolverin haastattelusta.

Oman säveltäjäuransa kirkkaimmaksi hetkeksi Dickinson nimeää vuonna 1994 julkaistun Tears of the Dragonin. Kappale oli Dickinsonin Balls to Picasso -sooloalbumin avaussingle, ja Revolver-jutun perusteella Dickinson on vielä kaikkien näiden vuosien jälkeen itsekin hämmentynyt aikaansaannoksestaan.

”En tiedä, mitä se kappale merkitsee. Mutta se merkitsee jotain. Se biisi todella vaikuttaa ihmisiin. Se vaikuttaa minuun”, Dickinson sanoo ja jatkaa:

”Tiedän, mitä se kappale käsittelee: se käsittelee hylkäämistä. Ei hylätyksi tulemista vaan pikemminkin sitä, kun hylkäät itsesi universumille, siis mille tahansa asialle mikä on tapahtuva seuraavaksi. Mutta en edelleenkään tiedä, miksi sen nimi on juuri Tears of the Dragon.”

”En ole koskaan oikein ymmärtänyt sitä. Se toimii ja se merkitsee jotain, mutta en tiedä tarkkaan mitä. Ja siksi se on niin hieno.”

Siitä siis komea kappale soimaan:

Lisää luettavaa