Mitä kappaletta James Hetfield soittaa mieluiten keikoilla? Metallica-jäsenet paljastivat livesuosikkinsa

7.1.2024 19:47

Laulaja-kitaristi James Hetfield ja basisti Robert Trujillo paljastivat The Metallica Report -podcastissa livesuosikkinsa yhtyeen tuotannosta.

Molemmat nostivat ensin esiin lempparinsa yhtyeen tuoreimmalta 72 Seasons -albumilta.

”Se riippuu keikasta ja vähän fiiliksestäkin”, Hetfield sanoo. ”Rakastan soittaa uusia biisejä. Nautin suuresti Shadows Follown soittamisesta. Se on epätyypillinen, eteenpäin puskeva biisi. Siihen täytyy keskittyä, sillä siellä on kaikenlaista pientä muistettavaa. Se on kimmoisa ja puskee eteenpäin. Pidän siitä.”

”Shadows Followta on kiva soittaa, sillä siinä on hyvä tasapaino taustalaulujen suhteen ja se on aina haastavaa”, Trujillo lisää. ”Se groovaa ja mutkittelee. Toinen maininnan arvoinen biisi on You Must Burn. Se on hauska biisi. Minulla ja Jamesilla on siinä kivoja lauluharmonioita.”

Klassikoiden osalta Hetfieldin vaaka kallistuu yhtyeen mahtiballadin suuntaan.

”Nautin aina Nothing Else Mattersin soittamisesta”, Hetfield sanoo. ”Näen ihmisten halaavan toisiaan ja itkevän… Siinä on aivan erilainen tunnelma kaiken sekoilun ja moshauksen keskellä. Energia virtaa enemmän sisäänpäin. Se on mahtavaa katsottavaa. Pidän siitä että näen ihmisten herkkyyden kappaleen aikana.”

Trujillo suosii puolestaan instrumentaaleja.

”Olen nauttinut The Call of Ktulusta”, Trujillo toteaa. ”Minusta tuntuu, että löysin siltä paikkani, ja se on ultimaattinen ylistys Cliff Burtonille — molemmat Orion ja The Call of Ktulu — joten olen nauttinut sen esittämisestä.”

Lisää luettavaa