Mitä neuvoja Mike Portnoy antaisi nuorille rumpaleille? Veteraanilta irtoaa Youtube-tähdille viisauden sanoja

10.2.2023 09:27

Rumpalisuuruus Mike Portnoy antoi hiljattain haastattelun Chilen Radio Futurolle, ja vartin mittaisessa juttutuokiossa käsiteltiin muun muassa sitä, miten entinen Dream Theater -tähti evästäisi kaikkia nykypäivän nuoria rumpaleita, jotka tavoittelevat kuuta taivaalta. Haastattelusta uutisoi myös Blabbermouth.

Portnoyn ohje on varsin fiksu: älkää unohtako, että musiikki on paljon muutakin kuin Instagramissa tai Youtubessa pätemistä.

”Mitä neuvoja antaisin? Oppikaa mahdollisimman paljon mahdollisimman monilta ihmisiltä, ja soittakaa muiden muusikoiden kanssa”, Portnoy sanoo.

”On uskomatonta nähdä tällaisia nuoria kavereita soittamassa minun hulluja, teknisiä rumpuosuuksiani. Se on erittäin vaikuttavaa teknisestä näkökulmasta. Rumpujen soittamisessa on kuitenkin kysymys muustakin kuin näiden juttujen soittamisesta. Kuka tahansa voi opetella käyttämään neljää raajaansa sopivalla tavalla, mutta on eri asia säveltää näitä osuuksia.”

”Siispä soittakaa muiden muusikoiden kanssa ja säveltäkää omaa musiikkianne. Ei tässä ole tarkoitus vain soittaa soitinta Instagram-seuraajille, vaan täytyy soittaa muiden kanssa ja tehdä musiikkia. Kysymys on oman instrumentin hyödyntämisestä suuremman kokonaisuuden musiikin osana. Tämä olisi neuvoni.”

Lisää luettavaa