”Mitäpä ei 72 miljoonasta dollarista tekisi” – Guns N’ Rosesin paluu mietityttää Filter-nokkamiestä

Guns N’ Rosesia vuoden 2012 Las Vegas -residenssillä lämmitelleen Filterin nokkamies Richard Patrick, joka on toiminut myös Nine Inch Nailsin kiertuekitaristina, pohdiskeli detroitilaisen WRIF-radiokanavan Meltdown-ohjelmassa Duffin ja Slashin paluuta Axl Rosen remmiin.

– Axl on cool tyyppi, mutta raha määrää tässäkin asiassa. Heti kun rahat alkavat loppua, sitä yhtäkkiä ollaankin taas Slashin kaveri. Tiedätkö mitä tarkoitan?

– Jos joku tarjoaisi sinulle 72 miljoona dollaria siitä, että kierrät maata ja soitat kappaleita jotka teit 30 vuotta sitten, tuskin sanoisit ei, vai mitä? Patrick muotoilee.

Muutaman vuoden takaisesta lämppäripestistä Patrickilla ei ole pahaa sanottavaa.

– Se oli siistiä. Meitä pyydettiin soittamaan varmaan 10 ylimääräistä biisiä. Olin vain, että ’siis haluatte että soitamme puolitoista tuntia? Okei! Selvä, eiköhän mennä’.

– Oli se samalla myös vähän outoa. Minulle annettiin lista, jossa kerrottiin, minne en saanut mennä lavalla. ’Älä koske tähän tankoon’. Aha, selvä homma, Patrick nauraa.

Guns N’ Roses soitti viime viikonloppuna Las Vegasissa kaksi keikkaa semi-alkuperäisellä kokoonpanolla. Axl Rosen, Slashin ja Duff McKaganin lisäksi yhtyeessä soittavat Richard Fortus, Frank Ferrer, Melissa Reese sekä 90-luvun alusta asti mukana ollut kosketinsoittaja Dizzy Reed.

Tulevana viikonloppuna Guns N’ Roses esiintyy Coachella-festivaalin ensimmäisenä viikonloppuna. Yhtye saa tiettävästi 8 miljoonaa dollaria kahdesta Coachella-konsertista.