Miten Black Sabbathissa toimittiin, kun uusi rumpali tuli perehdyttää pestiinsä neljässä päivässä? Hilluttiin tietenkin pubissa

12.6.2022 19:28

Vinny Appice on muistellut vuotta 1980, jolloin rumpalisuuruus sai pikaperehdytyksen Black Sabbathin keikkasettiin. Muusikolla oli vaivaiset neljä päivää aikaa ottaa kappalemateriaali haltuun, eivätkä kaikki yhtyeen jäsenet välttämättä ehtineet kaikilta kiireiltään jeesata tulokasta. Alkuperäisrumpali Bill Wardin korvannut Appice olikin melko tiukassa paikassa.

”Minun täytyi kuunnella paljon noita biisejä”, Appice kertoo Vinyl Writer Musicille. ”Yritin joissain kohdissa soittaa kuin Bill, mutta toisissa soitin taas vain omaan tyyliini, koska siltä minusta tuntui.”

”Billillä on hyvin ainutlaatuinen tyyli ja lähestymistapa kappaleisiin”, Appice jatkaa. ”Onnekseni olin kuunnellut häntä nuorena, koska hän oli yksi sankareistani. Mutta se oli vaikeaa, eikä aikaa ollut paljon käytettävissä saada osuudet täysin kohdilleen jokaisen biisin kohdalla.”

”Oli liikaa pyydetty, että minun täytyi oppia jotain 15 biisiä neljässä päivässä. Ja ensimmäinen treenipäivä oli todella lyhyt sillä he olivat todella tyytyväisiä löydettyään rumpalin, joten kaikki menivät pubiin drinkeille!”

Appice jäi treenikämpälle kosketinsoittaja Geoff Nichollsin kanssa. Lopulta kaikki lutviutui kuitenkin parhain päin.

”Noiden Sabbath-biisien kohdalla on sellainen juttu, että monet niistä ovat hitaita – ne ovat tiukasti taskussa, ja sitten ne toisinaan hidastuvat”, Appice sanoo.

”Olin siitä tietoinen, ja hioin soittoani pitämällä korvat auki. Se on yksi parhaista neuvoista jonka voin antaa: pitäkää korvanne aina auki. Kun soittaa uuden bändin tai muusikon kanssa, tulee tarkkailla mitä he tekevät ja kuinka itse sopii sinne sekaan.”

”Niin minä tein. Ja sitten meistä muodostui oikea bändi tien päällä.”

Lisää luettavaa