Miten on Rushin mahdollisen paluun laita? Kitaristi Alex Lifesonin kommentit saattavat olla osalle fanikunnasta vaikea pala nieltäväksi

12.5.2024 17:55

Rush-kitaristi Alex Lifeson kommentoi hiljattain ikonisen kanadalaisyhtyeen paluumahdollisuuksia.

Innokkaimmat fanit ovat odottaneet reunionia kuin kuuta nousevaa, semminkin kun Lifeson ja Geddy Lee ovat paljastaneet aiemmin jamittelevansa edelleen silloin tällöin yhdessä.

”Monet muistavat meidät, ja fanimme surevat, että ripustimme soittimet naulaan. He haluavat lisää, mutta ei sitä voi vain palata ajassa taaksepäin”, Lifeson sanoo Classicrockhistory.comin tuoreessa haastattelussa. ”Emme voi hommata uutta rumpalia, lähteä soittamaan keikkoja ja säveltämään uutta materiaalia. Se ei olisi enää sama juttu. Se olisi vain rahastusta.”

Lifeson kertoo, että häneltä kysellään Rush-paluun perään säännöllisesti.

Kitaristi sanoo olevansa ”ylpeä siitä, että emme ole tehneet sitä, ja lopetimme silloin kun lopetimme.”

”Rundasimme 41 vuotta ja Neil [Peart] oli kypsä”, Lifeson selittää. ”Hän ei kyennyt soittamaan kuten 10 vuotta aiemmin, ja se oli hyvin vaikeaa. Hän ei halunnut tinkiä prosenttiakaan täydellisyydestä. Se oli ymmärrettävää. Sen loppuminen oli surullista, mutta näin jälkeenpäin tarkasteltuna lopetimme hyvässä iskussa, ja se on Rushin perintö.”

Lisää luettavaa