Mitkä Megadeth-biisit olivat vaikeimmat oppia? Kitaristi Teemu Mäntysaari kertoo

6.3.2024 13:02

Teemu Mäntysaaren pesti Megadethin kitaristina on noussut suureksi puheenaiheeksi metallimaailmassa. Kansainvälinen media toisensa perään on kertonut aiheesta muodossa tai toisessa, ja arvostettu Guitar World julkaisi hiljattain erityisen kiinnostavan Mäntysaaren haastattelun. Jutussa käsitellään Mäntysaaren tilannetta kitaransoiton näkökulmasta, ja suomalaismuusikko kertoo muun muassa, mitkä Megadethin biisit olivat uudelle jäsenelle vaikeimmat sisäistää.

”Jokaisessa kappaleessa on sellaisia yksityiskohtia, että biisejä soittaessa ja opiskellessa niistä löytyy nyansseja, joita ei ensin huomannutkaan. Olen itse kuulunut jo pitkän aikaa Megadeth-koulukuntaan, joten kappaleissa oli paljon tuttua. Mutta aina on varaa parantaa vaikkapa vibratoa tai intonaatiota, se on jatkuva prosessi”, Mäntysaari kertoo jutussa ja tarkentaa sitten:

”Nimeäisin Hangar 18:n, koska siinä on niin monta lyhyttä sooloa – mutta se on samalla yksi suosikeistani. Toinen on Holy Wars… The Punishment Due. Se on vaikea biisi, ja se oli tosi hieno oppia. Se on riffeiltään monimutkainen kappale, samoin kuin Tornado of Souls, missä on suorastaan legendaatinen soolo. Käytin erityisen paljon aikaa siihen, että sain sen lihasmuistiin ja kaikki yksityiskohdan paikoilleen.”

Kova iltapuhde on saletisti ollut Mäntysaarella noiden parissa! Tuossa vielä miehen Tornado of Souls -taidonnäyte puolen vuoden takaa:

Lisää luettavaa