Mm. Nightwish ja KT tuskailevat nettiprofiilien kanssa

22.6.2010 10:51

Facebookin yleistymisen myötä myös yhä useammat muusikot ovat saaneet "oman" profiilinsa - vaikka he eivät itse välittäisi Facebookista pätkän vertaa. Uutta levyä kirjoittava Nightwish on viimeisin yhtye, joka on tuskastunut erilaisiin feikkiprofiileihin. Yhtye kirjoittaa:

Facebookin yleistymisen myötä myös yhä useammat muusikot ovat saaneet "oman" profiilinsa – vaikka he eivät itse välittäisi Facebookista pätkän vertaa. Uutta levyä kirjoittava Nightwish on viimeisin yhtye, joka on tuskastunut erilaisiin feikkiprofiileihin. Yhtye kirjoittaa:

Fanisivut ovat asia erikseen, mutta myös henkilökohtaisella nimellä on tilejä luotu. Esimerkiksi eräs "Tuomas Holopainen" julkaisee Facebook -profiilissaan kuvia mm. Tuomaksen talonrakennusprojektista ja on saanut lukuisat "ystävät" todellakin uskomaan, että kyseessä on oikea Tuomas Holopainen.

– Yhdelläkään Nightwishin jäsenellä ei siis ole Facebook-tiliä, joten jokainen Facebookista löytyvä "Tuomas Holopainen", "Emppu Vuorinen", "Marco Hietala", "Jukka Nevalainen" tai "Anette Olzon" on jonkun huijarin tekemä sivusto. Jos olette jo jonkun NW-soittajan tai laulajan Facebook-kaveri, suosittelen poistumaan kaverilistalta tai ainakin kirjoittamaan tämän identiteettivarkaan Facebook-seinälle jotain vähemmän kaunista.

Kotiteollisuus ilmoitti oman kantansa jo huhtikuussa. Yhtye kirjoitti tuolloin:

– Netissä tuntuu nykyisin löytyvän kovasti kaikenlaista kivaa KT-sivua. Asian selventämiseksi vielä kerran: mitkään Facebookissa (tai Twitterissä, MySpacessä, YouTubessa jne.) olevat Kotiteollisuus, Jouni Hynynen, Janne Hongisto tai Jari Sinkkonen -sivut, kanavat, feedit jne. eivät ole yhtyeen tai sen jäsenten perustamia, omistamia taikka ylläpitämiä "virallisia" sivuja. Kaikki ovat joko (enemmän tai vähemmän selkeästi) fanisivuja tai ihan reilusti huijauksia. Kukaan orkesterista ei siis myöskään kirjoittele näille sivuille eikä lue kävijöiden niille jättämiä viestejä.

Odotettavissa lienee muidenkin yhtyeiden purkauksia…

Lisää luettavaa