Moderni mies uskaltaa olla tyhmä ja oma itsensä – Jukka Ässän #Faija on itseironinen havainto eksistentiaalisesta kriisistä

Jukka Ässä Eeva Merilän kuvaamana.

Tamperelaismuusikon seuraava pitkäsoitto julkaistaan tämän syntymäpäivänä.

Tamperelainen modernia poppia esittävä Jukka Ässä avasi oven xennial-sukupolven eli 1977-1983 syntyneen, lankapuhelimien traumatisoiman ikäluokan elämään vuonna 2016 julkaistulla kahden ep:n kokonaisuudellaan. Samojen teemojen parissa pyöritään tulevalla pitkäsoitolla, jolta on tänään julkaistu #Faija-single. Biisissä Ässä pukee sanoiksi itseironisen, mutta myös traagisen havainnon eksistentiaalisesta kriisistään.

 

– Fok It -sarjiksen dappaava isäukko tuntuu tutummalta kuin tubettajat tai muut influencerit. Slimmi on #Faijalla vaihtunut jo vuosia sitten regulari-fittiin, mutta elämänilo ja tarkkanäköisyys on jäljellä, kuvaa Jukka Ässä tilannettaan.

Jukka Ässä täyttää tänä vuonna 40, mutta tuntee olevansa juuri ja juuri kolmekymppinen. Muusikon syntymäpäivänä 16. toukokuuta julkaistavalla pitkäsoitolla keskitytään vain siihen, mikä tuntuu itsestä tärkeältä ja hauskalta tehdä.

– Omalle mukavuusalueelle pyrkiminen on ihan yhtä tärkeää kuin sieltä pois pääsy. Totuus löytyy perjantai-illan monologissa vaimolle muutaman viskin jälkeen. Kaikella hyvällä siis. Moderni mies uskaltaa myös olla tyhmä ja oma itsensä. Kunhan ei tee pahaa kenellekään muulle.