Sunnuntaisoittari: Tyhmä mies Jukka Ässä listasi mahtavien naisten kappaleita

"Uiko Def Leppardin rumpali ympyrää? Onko Axelilla recci päällä? Nukkuuko Dolly Parton selällään?"

Jukka Ässä Eeva Merilän kuvaamana.

Sunnuntait ovat soittolistoja varten.

Tamperelainen Jukka Ässä julkaisi perjantaina Tyhmä mies -nimisen ep:n. Päätimme pyytää herraa soittarivieraaksemme ja ennen kuin ehdimme kissaa sanoa, muotoutui keissiin sointuva kulmakin kuin itsestään:

Tyhmänä miehenä listaan ihanien naisten esittämiä kappaleita!

Suzanne Vega: In Liverpool (99.9F°, 1992)

Kummelissa Suzanne Vegaa cd-levyltä kuunnellut mies ei kuulunut parhaaseen A-ryhmään, mutta tämä biisi on kaikkiaan täydellinen! Liverpoolin jalkapallojoukkueen intohimoisena kannattajana kappale sopii mulle myös kuin nakutettu.

”Ehkä olimme bändin jäbien kanssa vähän herkässä krapulassa muutenkin, sillä kaikilla meni mystisesti roska silmään.

Maria Solheim: Too Many Days (Frail, 2004)

Olimme aikanaan Tigerbombs-bändillä kiertueella Aberdeenissa ja satuimme showcase-festareilla norjalaisen Maria Solheimin keikalle. Keikka oli iltapäivällä pienessä pubissa ja ehkä olimme bändin jäbien kanssa vähän herkässä krapulassa muutenkin, sillä kaikilla meni mystisesti roska silmään. Meillä oli vapaapäivä ja jäimme juhlimaan Marian ja hänen bändijäbiensä kanssa Aberdeenin yöhön.

The Cardigans: For What It’s Worth (Long Gone Before Daylight, 2003)

Kerrassaan maailman parasta musaa. Veljeni Tommi lauloi häissään vaimolleen You’re The Stormin (2003) minä en pystynyt pitämään bestmanin puhetta sen jälkeen ollenkaan. Huippu laulaja, huippu bändi!

Carole King: It’s Too Late (Tapestry, 1971)

Kappale, jonka olin kuullut monta kertaa aiemminkin, mutta en tiennyt esittäjää tai laulun nimeä ennen kuin löysin biisin joltain kokoelmalevyltä, jonka olin aikanaan ostanut kirpparilta 90-luvun lopulla. Huikea biisintekijä ja laulaja!

King Of All The Animals: Killing Fields (PaperBeats Rock, 2008)

Tää on hauska projekti, jossa lauloin dueton Astrid Swanin kanssa. Tigerbombsin pääjehu teki tällaisen levyn, jolle kutsui kaiken maailman tyyppejä laulamaan ja soittamaan kellariinsa Toijalassa. Itse soitin myöhemmin Astridin bändissä kitaraa. Astridilla on upea ääni ja olen tosi ylpeä, että olen saanut olla hänen jutuissaan mukana.

Regina: Tango merellä (Puutarhatrilogia, 2009)

Iisa ja Mikko Pykäri ovat vanhoja tuttujani Tampereelta, mahtavia tyyppejä ja musiikintekijöitä. Iisa on sanoittanut meillekin muutaman biisin ja koko Jukka Ässä alkoi aikanaan Mikon kanssa pidetyistä sessioista. Tässä biisissä on jotain käsittämätöntä maagisuutta, joka pysäyttää joka kerta.

PJ Harvey: Good Fortune (Stories From The City, Stories From The Sea; 2000)

Nuorempana olin ehkä vähän rakastunut Polly Jeaniin ja tää kappale on pysynyt aika freesinä vuosien saatossa. Huippua musaa.

Mark Ronson feat. Amy Winehouse: Valerie (Version, 2007)

Onko joku joskus kuullut sen The Zutonsin version? Niinpä. Ja hiukan se dokkari Amysta oli surullinen kertomus. Tällaisia tyyppejä ei ihan jokaisella puun oksalla istukaan.

Carpenters: (They Long To Be) Close To You (Close To You, 1970)

Vähänkö on kova rumpali toi Karen Carpenter. Ja vähänkö hyvä laulaja? Ja vähänkö hyvä biisi! (Burt Bacharachin ja Hal Davidin kirjoittaman kappaleen levytti ensimmäisenä Richard Chamberlain jo vuonna 1963 toim. huom.)

Dolly Parton: Jolene (Jolene, 1974)

Uiko Def Leppardin rumpali ympyrää? Onko Axelilla recci päällä? Nukkuuko Dolly Parton selällään? Onko hiukan hyvä biisi?

Jukan Mahtavat naiset -soittolistan pariin pääset tästä: