Mokoman keikka nähdään IRC-Galleriassa

Suomen suurin internet-yhteisöpalvelu IRC-Galleria esittää livekonsertin Mokoma-yhteisössä lauantai-iltana 24.11., kun Mokoman Tampereen Yo-Talolla tapahtuva esiintyminen lähetetään suorana webcastina. Orkesteri aikoo esittää keikalla 28.11. ilmestyvän Luihin ja ytimiin -albumin kokonaisuudessaan.

Keikan lisäksi nettilähetyksessä päästään seuraamaan takahuoneen tunnelmia ennen esiintymistä. Faneille tarjotaan myös mahdollisuus keskustella bändin kanssa ennen ja jälkeen konsertin.

– On luontevaa, että bändit ovat entistä aktiivisemmin esillä siellä, missä suomalaiset fanitkin ovat. Mokomankin yhteisöön kuuluu lähes 8000 fania, kommentoi IRC-Gallerian musiikkiominaisuuksista vastaava Matti Kari.

Mutta keneltä tällainen idea alunperin tuli, Mokoma-kitaristi Tuomo Saikkonen?

– En muista tarkalleen… Olisikohan tämä sitten noussut meikäläisen ja tiedottajamme Janne Airon "aivomyrskystä". Airo sitten viskasi idean muutamalle webbimedialle, joista IRC-galleria tarttui toteutukseen innokkaimmin. Mistään uudesta ideasta ei kuitenkaan ole kysymys. CMX teki webcast-keikan jo vuosia sitten.

Vaatiko tällainen paljon keskusteluja yhtyeen sisällä, että "onko tämä hyvä juttu vai ei"?

– Hetkittäin tällaiset ennakkokeikat ovat tuntuneet huonolta idealta, koska yhtä epävarmaan tilanteeseen emme ole itseämme ajaneet aikoihin. Webcastin ainoa huono puoli lienee kuitenkin se, että nyt entistä useampi ihminen pääsee todistamaan kaatuiluamme uusien kappaleidemme parissa… Alun perin meinasimme ajaa kappaleet sisään ainoastaan yhdessä sadan hengen klubissa. Homma lähti siis käsistä, taas.

Onko siellä paikalla yksi vai useampi kamera vai millaisella kalustolla homma hoidetaan?

– Kuten sanottua, vain alkuperäisidea on meidän, toteutus IRC-Gallerian. Käsittääkseni paikalle tulee muutama kamera. Soitamme pienessä klubissa, joten myös taltiointi on tilaisuuden kokoinen.

Mokoma soittaa uuden albuminsa kokonaisuudessaan läpi seuraavissa paikoissa:

22.11. Helsinki, Semifinal
23.11. Jyväskylä, Bar68
24.11. Tampere, Yo-Talo

www.mokoma.com