Monster Magnet julkaisee hämyisän coveralbumin – Ensimmäinen näyte julki

A Better Dystopia ei ole ihan tavanomaisin coverlevy.
24.3.2021 09:11

Stoner rock -jätti Monster Magnet on käyttänyt korona-ajan hyödyksi tekemällä uransa ensimmäisen coverlevyn. 21. toukokuuta julkaistava A Better Dystopia ei kuitenkaan ole ihan tavanomaisin, tunnettuja hittibiisejä yhteen kokoava albumi, vaan mukaan on valittu hieman obskuurimpaa ja hämyisempää tavaraa. Ensimmäisenä näytepalana toimii bändin versio alkujaan Poobah-yhtyeen vuonna 1972 julkaistusta Mr. Destroyer -kappaleesta.

”Olimme kaikki samaa mieltä, että tylsistymme karanteenissa kuoliaaksi jo kuukaudessa, koska rakastamme kiertämistä. Se on elämäntapa. Pohdimme vaihtoehtojamme ja sen sijaan, että roikkuisimme netissä, hamstraisimme maskeja ja treenaisimme Zoomin välityksellä, ehdotin, että tekisimme ’bunkkerilevyn’ täysin DIY-meiningillä”, nokkamies Dave Wyndorf avaa coverlevyn taustoja.

”Mutta mitä äänittäisimme? Minulla ei ollut fiilistä tehdä biisejä, mutta oli parempi työskennellä minkä tahansa parissa kuin katsella uutisista miten sairaalat täyttyvät, ihmisiä kuolee ja poliitikot menevät sekaisin. Maailma huusi dystopiaa, maailmanloppua, vallankumousta. Nuo sanat veivät minut lapsuuteeni 60-70 -lukujen taitteeseen ja siihen musiikkiin, jota kuuntelen aina ennen keikkojamme.”

”Nämä kappaleet eivät ole mitään aikansa suuria hittejä. Se on kuin soittolista neljännestä ulottuvuudesta – musiikillisia outolintuja, jotka on kaivettu esiin siitä kunniattomasta ja omituisesta hämärän rajamaasta ajalta, joka edelsi areenarockia, heavy metalia, reggaeta ja diskoa. Kappaleita hard rockin ei-kenenkään-maalta, jossa on ripaus psykedeliaa ja autotallipunkia, mutta joka on jättänyt ’flower powerin’ ja hauskanpidon taakseen.”

”Mielestäni siinä oli jo riittävästi syytä tehdä tämä levy. Sen lisäksi A Better Dystopia mielestäni kuvastaa – tietoisesti tai tiedostamatta – vainoharhaista ajanjaksoa historiassa, mutta samalla myös torjuu osan siitä vainoharhaisuudesta ottamalla sen omakseen.”

A Better Dystopia sisältää seuraavat kappaleet:

01. The Diamond Mine (Dave Diamond DJ, monologi)
02. Born to Go (Hawkwind)
03. Epitaph for a Head (JD Blackfoot)
04. Solid Gold Hell (The Scientists)
05. Be Forewarned (The Macabre)
06. Mr. Destroyer (Poobah)
07. When the Wolf Sits (Jerusalem)
08. Death (Pretty Things)
09. Situation (Josephus)
10. It’s Trash (The Cave Men)
11. Motorcycle (Straight to Hell) (Table Scraps)
12. Learning to Die (Dust)
13. Welcome to the Void (Morgen) (Bonus)

Lisää luettavaa