Monster Magnet -nokkamies: poliittinen korrektius on karannut käsistä – ”Ihmisenä oleminen ei ole enää hauskaa”

"Tähänkö sivilisaatio kulminoituu tuhansien vuosien jälkeen?"
26.3.2018 09:12

Dave Wyndorfin johtama stoner rock -suuruus Monster Magnet julkaisi 23. maaliskuuta uuden Mindfucker-albumin. Vaikka Wyndorfin ajatuksena oli tehdä levyllinen rehtiä hyvän mielen rokkia, on miehellä kuitenkin mielipiteitä ja paljon sanottavaa nykypäivän menosta ja meiningistä. Tuoreessa Loudwiren haastattelussa 61-vuotias Wyndorf muun muassa päivittelee sitä, miten herkästi erilaisista asioista suututaan ja pahoitetaan mieltään.

– Poliittinen korrektius on mennyt siihen pisteeseen, että ihmisenä oleminen ei ole enää hauskaa. Ennen fiksutkin tyypit saattoivat heittää huonoja vitsejä, mutta tänä päivänä sellainen ei enää käykään. Kyylätutka on päällä ja todella hienoviritetty, Wyndorf tuumaa.

– Juttelin juuri siskoni kanssa ja totesin, että taidan irtisanoutua ihmisenä olemisesta. Voitko kuvitella saavuttavasi joskus sen pisteen, jossa pysähdyt ja ihmettelet, että tähänkö sivilisaatio kulminoituu tuhansien vuosien jälkeen? Tässäkö se nyt on?

Mindfucker-levyn virallisissa tiedotteissa todetaan, että ”tyhmyys on uusi viisaus”. Tällä viitataan Wyndorfin mukaan muun muassa siihen, miten ihmiskunta ei opi omista virheistään. Aihetta käsitellään uudella levyllä muun muassa kappaleessa I’m God.

– Jumala on tapa laittaa asiat perspektiiviin. Luulen, että jos Jumala katsoisi nyt tänne alas, hän tuumaisi: ”Minä annoin teille useita mahdollisuuksia ja te olette antaneet minulle Hitlerin, toisen maailmasodan ja kylmä sodan. Okei. Alatteko jo oppia läksynne?” Wyndorf kuvailee.

– Ei ole mitään tekosyytä, miksi asioista ei oteta oppia. Varsinkin näin tiedon aikakautena. Se ei valitettavasti ole kuitenkaan viisauden aikakausi, mutta nyt on helpompaa tehdä parempia päätöksiä. Ja mitä me teemme? Mokaamme kaiken.

Lisää luettavaa