Monty Python -yhteistyöstä ja The Bonzo Dog Bandista tunnettu muusikko ja koomikko Neil Innes on kuollut

Neil Innes.

RIP Neil James Innes (9.12.1944 - 29.12.2019)

Koomikko ja laulaja-lauluntekijä Neil Innes on kuollut sydänkohtaukseen. Asian on vahvistanut Innesin agentti ja aiheesta uutisoi muun muassa Guardian-lehti. Innes oli kuollessaan 75-vuotias.

Innesin muusikonura alkoi 1960-luvulla taidekoulussa ystäviensä kanssa perustamassa Bonzo Dog Doo-Dah Bandissa (joka lyheni myöhemmin muotoon The Bonzo Dog Band), jonka suurimmaksi hitiksi nousi Paul McCartneyn tuottama kappale I’m The Urban Spaceman. Yhtye esiintyi usein myös televisiossa ja oli muun muassa mukana Do Not Adjust Your Set -sarjassa, jossa näytteli myös monia legendaarisen Monty Python -ryhmän jäseniä.

Innes tekikin tulevina vuosina paljon yhteistyötä Monty Pythonin kanssa näyttelemällä, käsikirjoittamalla sketsejä ja säveltämällä kappaleita. Innestä kutsuttiinkin usein lempinimellä ”seitsemäs Python”. Hänen käsialaansa ovat muun muassa Monty Python and the Holy Grail -elokuvan kappaleet Knights of the Round Table ja Brave Sir Robin. Hän oli mukana myös Monty Pythonin live-esiintymisissä ja esitti näissä muun muassa ensimmäisen sooloalbuminsa How Sweet to Be an Idiot -nimikkokappaletta.

Innes oli myös mukana Pythonista tutun Eric Idlen Rutland Weekend Television -ohjelmassa, joka synnytti Beatles-parodiabändi Rutlesin. Rutles esiintyi tv-sarjan lisäksi All You Need is Cash -elokuvassa ja yhtye julkaisi myös oman albumin.

”Todella tyrmistynyt kuultuani Neil Innesistä. Tämä tuli ihan puskista. Todella kiltti mies, jopa liiankin kiltti. Upea kirjoittaja ja esiintyjä. Kun hän oli mukana Pythonin live-esiintymisissä, kuuntelin joka ilta hänen How Sweet to Be an Idiot -esitystään”, Monty Python -jäsen John Cleese kirjoitti Twitterissä.