Multi-instrumentalisti David Lindley on kuollut – tunnettiin yhteistyöstään Dolly Partonin, Bob Dylanin, Bruce Springsteenin ja Toton kanssa

4.3.2023 21:07

Sessiomuusikkona 1970- ja 80-luvuilla mainetekoja tehtaillut David Lindley on kuollut. Hänet tunnettiin yhteistyöstään muun muassa Jackson Brownen, Leonard Cohenin, Dolly Partonin, Bob Dylanin, Bruce Springsteenin, Toton, Rod Stewartin ja Joe Walshin kanssa.

Rolling Stone vahvistaa 78-vuotiaan muusikon menehtyneen, mutta hänen kuolinsyynsä ei ole tiedossa.

1960-luvulla uransa aloittanut Lindley oli multi-instrumentalisti, jonka repertuaariin kuului lukuisia kielisoittimia kuten viulu ja kitara.

”Yksi lahjakkaimmista muusikoista koskaan”, Graham Nash muisteli sosiaalisessa mediassa. ”David kykeni soittamaan pitkälti mitä tahansa mitä käteensä sai uskomattomalla monipuolisuudella ja ilmaisuvoimalla.”

Lindley oli tekemisissä myös 1970-luvulla soft rockin suuntaviivoja vedelleen The Sectioniksi kutsutun muusikkoryhmän kanssa. Tämän lisäksi monipuolinen muusikko soitti James Taylorin ja Linda Ronstadtin kanssa sekä omissa yhtyeissään kuten Kaleidoscope ja El Rayo-X.

Lisää luettavaa