Musiikkimaailma menetti jälleen kovan luokan tekijän – rumpali Jaki Liebezeit on kuollut

23.1.2017 08:54

Surullisilla uutisilla lähtee tämä viikko käyntiin. Krautrockin pioneeriyhtyeen Canin alkuperäisjäsen, rumpali Jaki Liebezeit on kuollut. Asiasta kerrotaan Canin Facebook-sivulla.

”Joudumme suureksi suruksemme ilmoittamaan, että Jaki poistui keskuudestamme tänä aamuna äkillisen keuhkokuumeen seurauksena. Hän nukkui pois rauhallisesti läheistensä ympäröimänä. Häntä kaivataan suuresti”, kuuluu yhtyeen tiivis tiedote. Liebezeit oli 78-vuotias.

Vuonna 1968 Länsi-Saksassa perustettu ja vuoteen 1979 aktiivisesti toiminut Can vaikutti suuresti muun muassa new waven, elektronisen musiikin ja ambientin kehitykseen. Monenlaiset yhtyeet Joy Divisionista ja Siouxsie and the Bansheesista aina The Stone Rosesiin ja jopa David Bowieen ovat listanneet Canin yhdeksi vaikuttimistaan.

Can teki useita reunioneja, joista viimeisen vuonna 1999, kun yhtyeen jäsenet äänittivat oman versionsa Kolmas mies -klassikkoelokuvan tunnusmusiikista. Canin lisäksi Liebezeitin soittoa kuullaan muun muassa Depeche Moden, Jah Wobblen ja Brian Enon levyillä.

Lisää luettavaa