Muuan Mies laulaa Pöllöt laulaa Dingo laulaa Eput laulaa älä mene njet njet

Muuan Mies jatkaa erikoista suomirockperinnettä. Timppa on lämmin kunnianosoitus vanhalle autolle. Kappaleeseen tehty video nyt Soundin ensinäytössä!
17.2.2022 11:09

Kuinkahan kauan tämä rimpsu vielä tulee jatkumaan? Se sai alkunsa Dingon Autiotalo-singlestä (1984), jossa siteerataan Eppu Normaalin Njet Njet -kappaletta vuodelta 1979. Sitten kuluikin monta kymmentä vuotta, kunnes Pöllöt-yhtye sai neronleimauksen jatkaa perinnettä Liskojen yö -kappaleellaan (2020): ”Kun Dingo laulaa Eput laulaa älä mene njet njet.” Ja itse asiassa perinnettä ehti jatkamaan jo edellisvuonna Huuto!-yhtye, jonka mainion Metadingo-kappaleen koko idea perustuu saman rivin variointiin.
.
Oli siis vain ajan kysymys, kuka ottaa viestikapulan seuraavaksi. Muuan Mies -yhtyeen huomenna ilmestyvältä, mutta jo nyt tuossa yläpuolella ennakkoon soivalta Timppa-singleltä löytyy rivi: ”Niin kuin Pöllöt laulaa Dingo laulaa Eput laulaa älä mene njet njet”. Huh! Upea perinne, joka toivottavasti ei katkea tähänkään.

Timppa on jäähyväisralli rakkaalle, pitkään palvelleelle autolle. Kappale on ensimmäinen lohkaisu Muuan Miehen huhtikuussa ilmestyvältä kuudennelta albumilta Pari paskaa biisiä. Muuan Mies on Ismo Puhakan yhtye, jossa soittavat Risto Ylihärsilä, Mikko Leinonen, Arwi Lind ja Lauri Sintonen. Timpan ja tulevan pitkäsoiton on taltioinut ja miksannut Pekka Tuomi. Kappaleen musiikkivideon on tehnyt Arttu Porkka.

EDIT: Lisätty maininta Huuto!-yhtyeen Metadingo-kappaleesta.

Lisää luettavaa