Muusikot laidasta laitaan surevat Muhammad Alia – Paul Simonin keikalla koettiin todella erityinen hetki

Myös Axl Rose on kova Ali-fani.

Koko maailma tuntuu hiljentyneen tänä viikonloppuna kunnioittamaan edesmennyttä nyrkkeilyikonia ja merkittävää kansalaisoikeusaktivistia Muhammad Alia. Parkinsonin taudista vuosikymmeniä kärsinyt, viimeisinä vuosinaan usein sairastellut Ali kuoli Yhdysvaltain Scottsdalessa sairaalassa 3. kesäkuuta.

Niin Yhdysvaltain presidentti Barack Obama, jalkapallosuuruus Pelé kuin vanha vastustaja George Foreman ovat julkisesti muistelleet edesmennyttä urheilijaa. Osanottojen kirjo on ollut valtava, kun niin tavalliset kansalaiset kuin eri maiden huippupoliitikot ovat osallistuneet suremiseen.

Eivätkä muusikot ole mikään poikkeus. Suruviestejä on ilmaantunut niin isoilta kuin pienemmiltäkin artisteilta.

Legendaosastosta muun muassa Bod Dylan, Paul Simon ja Paul McCartney ovat kommentoineet Alin kuolemaa. Paul Simon itse asiassa kertoi suru-uutisen Berkeleyn-keikallaan yleisölle kesken The Boxer -klassikon. Katso video tapahtumasta alta:

Rokkareista esimerkiksi Tom Morello, Dave Mustaine, Anthraxin Scott Ian, Duff McKagan ja Marky Ramone ovat lähettäneet surunvalitteluja Twitteriin. Mustaine kutsui Alia ”yhdeksi suurimmista sankareistaan”, Morello ”pelottomaksi” ja sekä Matt Sorum, Paul Stanley että Axl Rose ovat yksinkertaisesti sitä mieltä, että Ali oli ”suurin kaikista.”

Räppipuolelta ainakin Ice T, Chuck D, LL Cool J, Sean Combs alias Diddy, Lil Wayne, Nas, 50 Cent ja Nicki Minaj ovat ylistäneet joukosta poistunutta. Combs on itse asiassa niinkin kova fani, että on antanut tatuoida Alin nimikirjoituksen rintaansa.

Eikä sovi unohtaa Madonnaa, Mariah Careyta, Lenny Kravitzia… Vuoden 2016 synkkä saldo sen kuin kasvaa kasvamistaan. Sanotaan se nyt vielä, että Soundin toimituskin pitää hiljaisen hetken suuren miehen, uskomattoman urheilijan ja armottoman suunsoittajan muistolle.