Muutoksen tuulet puhaltavat venäjäksi laulavassa Kypck-yhtyeessä: ”Tämä levy jää viimeiseksemme”

Syy nimen sekä laulukielen vaihtoon on ilmiselvä.
24.7.2023 10:02

Vuonna 2007 perustettu venäjäksi laulava kotimainen metalliyhtye Kypck julkaisee 18. elokuuta uuden, järjestyksessään viidennen pitkäsoittonsa Преступления против человечества, joka kääntyy suomennettuna muotoon ”rikokset ihmisyyttä vastaan”. Nyt yhtye tiedottaa tämän levyn myötä jättävänsä Kypck-nimen taakseen ja vaihtavansa samalla laulukieltä.

”Vahvistaaksemme, mitä on meneillään ja mitä tulee tapahtumaan: kyllä, tämä levy jää viimeiseksemme ja sovittujen keikkojen jälkeen ohjaamme tämän laivan satamaan. Viimeiset keikat soitetaan jossain vaiheessa 2024, jonka jälkeen jatkamme samalla kokoonpanolla, mutta eri nimellä ja erilaisilla musiikillisilla elementeillä. Laulukielenä tulee olemaan englanti”, yhtye tiedottaa.

”Syy tähän on ilmiselvä: Kreml on eristänyt Venäjän muulta maailmalta aloittamalla sodan, hyökkäämällä toiseen itsenäiseen maahan ja terrorisoimalla. Siinä menee punainen viiva. Kulttuurillinen yhteistyö kuten kiertueet ovat nyt mahdottomia ja nykyisten lakien vuoksi meitä vastaan voidaan nostaa syytteet, jos ylitämme rajan, koska puhumme ääneen siitä, mikä on totuus ja olemme muun muassa kirjoittaneet tämän lausunnon. Tämän bändin jatkaminen ja Venäjällä kiertäminen on yksinkertaisesti mahdotonta.”

Yhtye myös kertoo, että sillä on paljon ystäviä ja faneja sekä Ukrainassa että Venäjällä, mutta mitä sotaan tulee, on heidän kantansa selvä.

”Seisomme Ukrainan rinnalla loppuun saakka. He ovat hyökkäyksen kohde ja taistelevat henkeen ja vereen siitä, mikä on ja tulee aina olemaan oikeutetusti heidän. Bändinä olemme aina pysytelleet erossa politiikasta, mutta raja ylitettiin 24. helmikuuta 2022.”

Lisää luettavaa