Myös Jack White vetäytyy Twitteristä, kommentoi raivokkaalla viestillä Elon Muskin puuhia

21.11.2022 13:27

Elon Muskin Twitter-projekti on ollut melkoinen performanssi. Medioilla on riittänyt kirjoitettavaa, kun julki on tullut tietoja kaikenmoisista Muskin Twitter-työläisiltä vaatimista uskollisuudenvaloista ja muusta merkillisestä, ja viikonloppuna uusi johtaja päätti antaa Donald Trumpille jälleen pääsyn palveluun. Trumpin tili suljettiin tammikuussa 2021 Capitol-mellakan jälkimainingeissa, ja Muskin pelätään katsovan laajemminkin kaikenmoista vihapuhetta sormien läpi sananvapauden nimessä.

Kehityskulku on saanut monet artistit pakkaamaan laukkunsa ja jättämään palvelun. Trent Reznorin poistumisesta uutisoitiin eilen, ja samaan hengenvetoon Jack White ilmoittaa jättävänsä Twitterin. Samalla lähtee Whiten johtama levymerkki Third Man Records.

”Aiot antaa alustan tunnetuille valehtelijoille ja pestä kätesi kuin Pontius Pilatus väittäen, ettet ole vastuussa?” White kirjoittaa Muskille Consequencen mukaan. ”Trump poistettiin Twitteristä, koska hän yllytti useaan kertaan ihmisiä väkivaltaan, ja ihmisiä kuoli ja loukkaantui hänen valheidensa ja egonsa vuoksi (puhumattakaan siitä, että hänen vallankaappausyrityksensä tarkoituksena oli tuhota demokratiamme ja kongressitalo). Entäpä sitten kaikki eripura ja perheet, jotka ovat hajonneet hänen retoriikkansa vuoksi?”

Musk perusteli Trumpin palauttamista äänestyksellä, jonka hän laittoi vireille Twitter-käyttäjien keskuudessa. ”Kansa on puhunut”, Musk kirjoitti samalla kun ilmoitti, että ex-presidentti saa tilinsä käyttöoikeuden takaisin. White ei ole tästä vakuuttunut.

”Tässä ei ole kysymys sananvapaudesta tai siitä, mikä tulos äänestyksestä tuli, tai mistään muustakaan höpöhöpöstä mistä puhut. Tässä on kyse siitä, että autat fasistia saamaan puhealustan, jotta saisit ennen pitkää verohelpotuksesi”, White kirjoittaa. ”Montako miljardia tarvitset, että sinun täytyy vaarantaa koko demokratia niiden saamiseksi?”

”Minä en esimerkiksi antaisi Ku Klux Klanin pitää kokousta levy-yhtiömme hallinnoimalla lavalla”, White jatkaa. ”Yhtiöni hallitsee sitä lavaa ja voi päättää sen käytöstä, se ei ole mikään valtion omistama julkinen tila. Ja jos omistaisin bensa-aseman, en myisi Ku Klux Klanille bensaa ristien polttamista varten vain pestäkseni käteni sen jälkeen, ihan kuin en olisi auttanut lietsomaan vihaa.”

Lisää luettavaa