Nähdäänkö Kiss vielä lavalla Ace Frehleyn ja Peter Crissin kanssa? Paul Stanley ei ajatukselle lämpene – ”Meidän pitäisi vaihtaa nimeksemme Piss”

Stanleyn mielestä se olisi halventavaa bändin nykyistä kokoonpanoa kohtaan.
7.3.2023 14:31

Kiss julkisti hiljattain soittavansa viimeiset keikkansa (ainakin nykyisessä muodossaan) New Yorkin Madison Square Gardenin lavalla 1. ja 2. joulukuuta kuluvaa vuotta. Monet fanit haluaisivat, että näille keikoille kutsuttaisiin myös bändin alkuperäiskokoonpanoon kuuluneet kitaristi Ace Frehley ja rumpali Peter Criss, jotka ovat soittaneet yhdessä Paul Stanleyn ja Gene Simmonsin kanssa viimeksi yli 20 vuotta sitten. Radiopersoona Howard Stern kysyi Frehleyn ja Crissin vierailun mahdollisuudesta Stanleylta ja Simmonsilta Kissin vierailtua hiljattain ohjelmassaan ja Stanleyn vastauksen perusteella fanien ei kuitenkaan kannata odottaa reunionia ainakaan henkeään pidätellen.

”Tässä vaiheessa se olisi bändiä halventavaa ja aiheuttaisi vain hämmennystä. Jos ihmiset näkisivät lavalla bändin, joka näyttäisi Kissiltä mutta kuulostaisi [Frehleyltä ja Crissiltä], meidän pitäisi vaihtaa nimeksemme Piss”, Stanley kuittaa.

Stanley tuntuu olevan yhä katkera siitä, että bändin nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat Eric Singer ja Tommy Thayer eivät päässeet alkuperäisnelikon mukana Rock ’n’ Roll Hall of Fameen, kun Kiss nimitettiin mukaan vuonna 2014. Tuossa vaiheessa Singer oli ollut bändissä yhteensä 15 vuotta ja Thayer kymmenen vuotta. Frehley vietti bändissä kaikkiaan 15 ja Criss 14 vuotta. Protestiksi Stanley ei suostunut esiintymään Hall of Fame -gaalassa.

”Me olemme bändi, josta [Rock ’n’ Roll Hall of Fame] ei pidä. He pitivät meidät tarkoituksella ulkona 15 vuotta. Bändit, joista he pitävät, saavat ottaa mukaan äitinsä, biisintekijänsä ja kaikki muut. Meitä kohdeltiin epäreilusti, koska olemme ylpeitä tästä kokoonpanosta, joka on ollut Kiss jo pari vuosikymmentä. Kyse ei ollut mistään uusista tulokkaista. Tämä on se kokoonpano, joka on kantanut lippua kaikki vudoet ja nostanut meidät ihan uudelle tasolle. Tämä on se bändi, jossa haaveilin aina olevani.”

Gene Simmons puolestaan epäilee, haluavatko fanit oikeasti nähdä Kissiä lavalla enää alkuperäisnelikollaan.

”Olemme kiertäneet maailmaa tällä kokoonpanolla vuosikymmeniä ja olen pistänyt merkille, etten ole nähnyt millään keikoilla ainoatakaan kylttiä tai lippua, jossa mainittaisiin muita kokoonpanoja kuin tämä nykyinen. Kun Tommy soittaa sooloa, ihmiset huutavat ’Tommy, Tommy, Tommy’. Kun Eric soittaa soolon, nyrkit nousevat ilmaan ja he huutavat ’Eric, Eric, Eric’. Se on aitoa”, Simmons pohtii.

Lisää luettavaa