Napalm Death -keulakuva nimesi punksuosikkejaan – mukana suomalainen 1980-luvun hardcore-pioneeri

7.3.2022 20:34

Napalm Death -vokalisti Mark Andrew ”Barney” Greenway keskusteli hiljattain radiokanava 99.9 KISW:n Metal Shop -ohjelmaa vetävän Kevin Diersin haastattelussa yhtyeen uudesta Resentment is Always Seismic – a final throw of Throes -ep:stä, sekä häneen ja bändiinsä vaikuttaneista hardcore punk -bändeistä. Jälkimmäisiä listatessaan Greenway mainitsee suomalaisen 1980-luvun alun pioneerin.

”Kuinka paljon sinulla on aikaa?”, Greenway kysyy, kun häneltä tiedustellaan suosikkejaan. ”Listani on pidempi kuin sinun ja sadan muun käsivarsien yhteismitta. Vaikea kysymys. Diggaan bostonilaisesta Siegestä, he ovat minulle yksi suurimmista. Ilman Siegeä Napalm ei luultavasti kuulostaisi siltä kuin se nyt kuulostaa. Sitten on japanilainen S.O.B., toinen japanilaisbändi Systematic Death, GBH Birminghamista, Isosta-Britanniasta bändit kuten Anti-Cimex, Mob 47, suomalainen Kaaos. Paljon skandi- ja jenkkikamaa.”

”Joo, tarkoitan… keitäs muita vielä, Deep Wound ja J. Mascisin Dinosaur Jr. ja Infest… niitä on kahmalokaupalla. Aivan tolkuttomasti. Pidän myös New Yorkin hardcore-kamasta, mutta se ei ollut… hardcoressa oli muita osia joilla oli suorempi vaikutus Napalm Deathiin.”

Kaaos kuului 1980-luvun alussa kotimaisen hardcore punk -kentän suurimpiin nimiin. vuonna 1980 perustettu orkesteri hajosi ensimmäisen kerran joulukuussa 1985. Palattuaan vuonna 1999, se julkaisi vielä Ismit-albumin (2001) ja laittoi pillit lopullisesti pusiin vuonna 2005. Yhtyeen laulaja Jari Hallikainen kuoli marraskuussa 2007.

Lisää luettavaa