”Neil Young on itsekeskeisin tyyppi kenet tunnen” – David Crosby tykittelee taas huolella

2.9.2021 13:46

Folkrockin jättiläinen David Crosby on kunnostautunut vanhoilla päivillään melkoisena mörrinä. Crosby on laukonut harvinaisen suorasukaisia kommentteja paitsi inhoamistaan poliitikoista myös vanhoista yhtyetovereistaan – muistaen kuitenkin samalla kertoa, miten on itsekin osannut olla hankala ihminen läheisilleen. Hiljattain 80 vuotta täyttänyt Crosby joutui 1980-luvulla jopa vankilaan huumeiden vuoksi, ja vielä vuonna 2004 hän joutui oikeuden eteen siivoojan löydettyä hänen hotellihuoneestaan marihuanaa, kaksi veistä ja pistoolin.

The Guardian jututti Crosbyä tämän 80-vuotisjuhlien sekä uuden For Free -albumin tiimoilta. Laulaja ei tälläkään kertaa malttanut olla tykittelemättä muutamia totuuksia, ja erityisen kovia sanoja sai osakseen vanha yhtyetoveri Neil Young.

”Olen aika liberaali kaveri, ja poliittisissa kysymyksissä olen melko moderni. Neil ei kuitenkaan juuri ajattele politiikkaa. Hän ajattelee mieluummin Neiliä”, Crosby sanoo.

”Hän on varmaan kaikkein itsekeskeisin, itsekkäin, itseensä pakkomielteisimmin suhtautuva ihminen kenet tunnen. Hän ajattelee ainoastaan Neiliä, piste. Siinä on ainoa ihminen, jonka hän ottaa huomioon. Ikinä!”

Crosby tuumaa, että Young ymmärtää asian luultavasti itsekin. ”Hän tuntee itsensä aika hyvin”, Crosby sanoo.

Sikäli vähän hassu kommentti, että Neil Young on kuitenkin julkaissut useita poliittisiin kysymyksiin kantaa ottavia biisejä, ja Donald Trumpin valtakautena hän kommentoi maansa johtoa useaan otteeseen happamaan sävyyn. No, David Crosbyä ja Neil Youngia tuskin nähdään enää tämän elämän aikana yhtaikaa lavalla – Young ei tiettävästi ole unohtanut, miten Crosby kuvaili taannoin Youngin vaimoa Daryl Hannahia ”saalistajaksi”.

Lisää luettavaa