Artisti: David Crosby

Veteraanin ohje aloitteleville artisteille? David Crosbyn vastaus on varsin murheellista kuultavaa

80-vuotias David Crosby näyttää menettäneen kaikki toivonsa musiikkialan suhteen. 1960-luvulta asti musiikkia tehnyt veteraani antoi hiljattain Stereogumille haastattelun, jossa konkarilta kysyttiin, millaisen neuvon hän antaisi nykypäivän uusille kyvyille. Vastaus on surullinen: ei kannata ylipäätään ryhtyä muusikoksi, Crosby sanoo.

Crosby, Stills, Nash & Young yhdistivät voimansa Spotifyta vastaan – superyhtyeen jäsenet haluavat tuotantonsa pois palvelusta

Silloin tietää maailmankirjojen olevan todella sekaisin, kun jokin asia saa Crosby, Stills, Nash & Young -nelikon olemaan yhtä mieltä jostain. Viime vuosina on tasaisin väliajoin kuultu uutisia siitä, miten 1960–70-lukujen superkokoonpanon jäsenet vihaavat toisiaan: Graham Nash on todennut ykskantaan, ettei halua olla missään tekemisissä David Crosbyn kanssa, ja Crosby kertoi haastattelussa myös Youngin kantavan hänelle edelleen kaunaa vanhoista riidoista. Crosby puolestaan totesi Youngin olevan ”itsekeskeisin ihminen, jonka tunnen”.

”Neil Young on itsekeskeisin tyyppi kenet tunnen” – David Crosby tykittelee taas huolella

Folkrockin jättiläinen David Crosby on kunnostautunut vanhoilla päivillään melkoisena mörrinä. Crosby on laukonut harvinaisen suorasukaisia kommentteja paitsi inhoamistaan poliitikoista myös vanhoista yhtyetovereistaan – muistaen kuitenkin samalla kertoa, miten on itsekin osannut olla hankala ihminen läheisilleen. Hiljattain 80 vuotta täyttänyt Crosby joutui 1980-luvulla jopa vankilaan huumeiden vuoksi, ja vielä vuonna 2004 hän joutui oikeuden eteen siivoojan löydettyä hänen hotellihuoneestaan marihuanaa, kaksi veistä ja pistoolin.